Antena Căutare

Val de cutremure în România de la începutul lunii iulie! Ce spune Mărmureanu despre producerea unui seism puternic: ”Mai devreme de...”

Luna iulie a acestui an a debutat cu patru cutremure înregistrate în zona seismică Vrancea, însă nu avem motive de îngrijorare, conform lui Gheorghe Mărmureanu, cel mai cunoscut specialist în cutremure. 

Luna iulie a acestui an a debutat cu patru cutremure înregistrate în zona seismică Vrancea, însă nu avem motive de îngrijorare, conform lui Gheorghe Mărmureanu, cel mai cunoscut specialist în cutremure.

„Nu va fi un cutremur de magnitudine mare mai devreme de 2040-2041, acesta este punctul meu de vedere. Eu nu sunt Dumnezeu ca să știu exact dar am cunoștințe și o statistică de 300 de ani. Este imposibil să îi spui omului: este cutremur azi. Suntem norocoși că în Vrancea avem cutremure de mare adâncime”, a spus profesorul Gheorghe Mărmureanu, directorul onorific al Institutului Național de Fizică a Pământului, la o reuniune a profesorilor de geografie care a avut loc la Focșani, scrie Monitorul de Vrancea.

Mărmureanu a avertizat însă că în zona seismică Vrancea se pot înregistra cutremure chiar şi cu magnitudini peste 8.

El a făcut declaraţii similare şi în urmă cu aproape un an de zile. ”Viitorul mare cutremur va fi în 2040, după analize făcute de peste o mie de ani. Aceasta e prima variantă, iar a doua variantă e ca un cutremur mare să fie în 2077 sau 2078”, a spus atunci Mărmureanu.

Un cutremur cu magnitudinea 3 pe scara Richter s-a produs în noaptea de duminică spre luni, la ora locală 2:35, în judeţul Buzău, zona seismică Vrancea, la o adâncime de 137 de kilometri. De asemenea, alte trei s-au produs în prima zi a lunii iulie.

Cele mai puternice seisme din 2018 au avut o magnitudine de 4,6 pe Richter, primul în data de 14 martie şi cel de-al doilea în 25 aprilie, ambele fiind înregistrate în zona seismică Vrancea.

Au înfruntat inundațiile ca să devină soț și soție! Prin ce chin au trecut doi miri din Suceava din cauza ploilor abunde... Fenomenul care a adus ploi cum n-au mai fost în ultimii 50 de ani! De ce a fost prăpăd în toată România în ultimele zile...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x