Antena Căutare

Vaslui: Un fost sef de la Finante, condamnat la un an de inchisoare cu suspendare

Un fost sef din cadrul Administratiei Finantelor Publice (AFP) Vaslui a fost condamnat de Judecatoria Vaslui la un an de inchisoare cu suspendare pentru delapidare, dupa ce, timp de trei ani, a sustras in mod fraudulos de la bugetul de stat peste 190.000 de lei, informeaza Mediafax.

La trei luni de la trimiterea in judecata, magistratii Judecatoriei Vaslui au condamnat-o pe fosta sefa a Biroului de Incasari din cadrul Trezoreriei municipiului Vaslui, Elena Chiriac, la un an de inchisoare cu suspendare si la plata a 1.200 de lei cheltuieli judiciare, femeia primind pedeapsa minima prevazuta de Codul Penal pentru delapidare.

Potrivit probatoriului depus de procurori la dosar, Elena Chiriac si-a insusi, in mod ilegal, suma de 190.153,52 lei din conturile Administratiei Finantelor Publice (AFP) Vaslui, prin transferarea banilor in conturi personale.

La audieri, Elena Chiriac a declarat ca si-a insusit respectivele sume de bani din cauza problemelor de sanatate pe care a inceput sa le aiba din anul 2008, aspecte care nu s-au confirmat in urma anchetei.

Din extrasele de cont verificate de politisti a reiesit ca banii au fost folositi pentru efectuarea unor plati cu cardul pentru diverse bunuri si produse.

Sentinta data de magistratii Judecatoriei Vaslui poate fi atacata cu recurs in termen de 10 zile atat de fostul sef din cadrul AFP Vaslui cat si de procurori.

VIDEO! Un medic din Sudan rezident in Dolj, al doilea Raed Arafat... Telefoane mobile ascunse in paine si salam, descoperite la Penitenciarul din Ploiesti...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x