Antena Căutare

Veste URIAȘĂ pentru elevii care încep școala! Ce se întâmplă începând cu ziua de LUNI

Vestea momentului pentru elevi și părinți! Ministerul Educației a făcut un anunț extrem de important! Anul școlar vine și cu o veste nouă, după numeroasele scandaluri in învățământ

Variantele digitale corectate ale celor două manuale de Biologie pentru clasa a VI-a - în care au apărut mai multe informaţii greşite şi erori gramaticale - vor fi postate pe platforma manuale.edu.ro pentru a putea fi utilizate de elevi şi profesori din prima zi de şcoală, anunţă Ministerul Educaţiei Naţionale. MEN precizează că a constituit o Comisie pentru a stabili cine este responsabil de aceste greşeli şi explică etapele prin care au trecut cele două manuale, de la depunerea proiectelor la avizarea acestora.

Școala începe cu o veste URIAȘĂ pentru elevi! Anunțul făcut de Minister în urmă cu puțin timp

Ministerul Educaţiei Naţionale precizează că, având în vedere greşelile sesizate în cele două manuale şcolare de Biologie (clasa a VI-a), că variantele digitale corectate ale acestora vor fi postate pe platforma manuale.edu.ro, cu celeritate, astfel încât să poată fi utilizate de elevi şi profesori din prima zi de şcoală, se arată într-un comunicat de presă transmis, marţi, de MEN.

Totodată, va fi realizată şi trimisă în şcoli o erată tipărită.

Veste URIAȘĂ pentru elevii care încep școala! Ce se întâmplă începând cu ziua de LUNI

Conform sursei citate, la nivelul MEN a fost constituită o Comisie de cercetare pentru a stabili persoanele responsabile, instituţia urmând a lua ulterior măsurile legale ce se impun.

În 27 august, pe platforma CNEE dedicată comenzilor de manuale, manualul de Biologie (clasa a VI-a) al autoarei Elena Crocnan fusese comandat în 39.405 de exemplare, în timp ce manualul autorilor Elena Camelia Afrim, Silvia Olteanu, Ştefania Giersch, Iuliana Tanur, Camelia Manea şi Florina Miricel a fost comandat în 121.736 de exemplare, menţionează reprezentanţii MEN.

Hotnews a scris că în manualele de Biologie pentru clasa a VI-a sunt mai multe erori. Astfel, în primul manual, într-o imagine care prezintă organele din corpul uman ficatul şi inima sunt aşezate greşit, lungimea totală a vaselor de sânge din corpul uman are fie peste 160.000 de kilometri, fie 96.000 de kilometri, în funcţie de pagina la care se găseşte informaţia, în timp ce în al doilea manual sunt numeroase greşeli gramaticale.

Sursa: news.ro

CUTREMUR în România, în această dimineață! Ce magnitudine a avut... Canon de rugăciune 6 septembrie. Rugăciune la Sărbătoarea pomenirii minunii Sfântului Arhanghel Mihail în Colose...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi) Luni, 13.05.2024, 11:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x