Live acumObservator 06
Prime Time 20:30Poftiţi pe la noi: Poftiţi la circ

Răsturnare de situație! Vești proaste pentru angajați! Ce se întâmplă cu tichetele de masă în 2019

Vești proaste pentru mai multe categorii de angajați! Ce se întâmplă cu tichetele de masă pentru persoanele care lucrează în aceste domenii

Vești proaste pentru mai multe categorii de angajați! Ce se întâmplă cu tichetele de masă pentru persoanele care lucrează în aceste domenii

Indemnizaţiile de hrană pentru personalul din cadrul instituţiilor din sistemul sanitar şi de asistenţă socială nu se vor lua în calcul la determinarea limitei de 30% privind sporurile.

Ministerul Sănătății a transmis un comunicat potrivit căruia, această modificare legistlativă este necesară, deoarece în condiţiile în care indemnizaţia de hrană se includea în procentul de 30% stabilit prin dispoziţiile legale, personalul din sistemul sanitar nu ar putea beneficia de acest drept individual salarial stabilit prin lege, având în vedere că prin lipsa acestei măsuri s-ar depăşi procentul stabilit la nivel de ordonator principal de credite.

Astfel, art. 36 alin. (1) din OUG nr. 114/2018 a fost completat cu un nou alineat (11), cu următorul cuprins: „Cuantumul indemnizaţiilor de hrană acordate conform alin. (1) personalului din cadrul instituţiilor din sistemul sanitar şi de asistenţă socială nu se ia în calcul la determinarea limitei prevăzute la art. 25 alin. (2) din Legea-cadru nr. 153/2017, cu modificările şi completările ulterioare, potrivit romaniatv.net.

Recomandari