Antena Căutare

Vezi cum este afectata o familie obisnuita de masurile Guvernului! (CAZ REAL)

Un utilizator www.antena1.ro ne-a trimis la sectiunea FII OBSERVATOR un mesaj cu veniturile familiei inainte si dupa implementarea masurilor de austeritate. Dintr-un calcul simplu reise ca acestea vor scadea, incepand cu 1 iunie, cu aproape doua treimi.




Total venituri actuale - 6600 ron, estimate de la 1 iunie - 2550 ron.

Iata si mesajul emotionant trimis de utilizatorul www.antena1.ro:

Cand m-am casatorit am auzit din gura ofiterului starii civile ca "statul sprijina familia"; Dupa mirajul lunii de miere mi-am dat seama ca tot in chirie stau si ca sunt si insarcinata. Am solicitat locuinta ANL dar din pacate nu eram o prioritate. Dupa ce s-a nascut copilul, am fost nevoiti sa angajam un credit pentru locuinta si vreo trei de nevoi personale, pentru "achitarea avansului", ne trebuia si o masina si am contractat si un leasing.

Aveam un job bun unde salariul era real pe cartea de munca iar perspectivele erau bune. Moneda euro a luat-o razna, iar toate creditele au devenit extrem de impovaratoare. M-am imprumutat din stanga si din dreapta pentru a nu ajunge si eu sa contribui la falimentul bancar. Intre timp vestea ca sunt din nou insarcinata ne-a luat prin surprindere. Am zis ok, asa a vrut Dumnezeu, Andrei merita sa aiba un fratior .

In luna a saptea firma unde lucram a inceput sa aiba probleme mari cu incasarile si drept urmare salariile angajatilor nu au fost achitate integral nici pana in prezent. In luna februarie am optat pentru Concediu de crestere copil avand in vedere ca nu prea aveam alte solutii . Nici pana in momentul de fata nu am intrat in posesia banilor,vor veni la sfarsitul lunii mai, retroactiv.

Bancile din pacate nu au inteles acest aspect, asa ca am fost nevoita sa recurg la alte imprumuturi (de la prieteni,rude etc), pentru a fi cat de cat la zi cu platile. Acum vine Basescu si spune ca, dupa ce am cotizat ani buni la sistemul de pensii, sanatate, somaj si de stat, indemnizatia revine la 600 ron, salariile bugetarilor -25%, pensiile -15%, somaj-15%.

Daca se vor aproba aceste solutii incepand de la 1 iunie, va declar ca voi fi prima evazionista a Romaniei. Nu voi accepta sa lucrez decat fara carte de munca sau pe minimul pe economie, ca degeaba se platesc cotizatii la salariul real, nu exista beneficii.
Daca "statul sprijina familia", acum trebuie sa o faca.


Citeste aici si ce au raspuns oamenii la intrebarea "Mai facem copii in Romania?", in sectiunea TEMA ZILEI!

Sursa foto: ArhivaFoto.ro

Concertul AC/DC bulverseaza traficul in Capitala. Vezi restrictiile!... Guvernul macelareste salariile, pensiile si ajutoarele sociale. Vezi masurile de austeritate...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x