Antena Căutare

Vezi istoria protestului de la Finante!

De doi ani vorbim despre criza. Mai bine de 30 de ore criza a avut si chip. Protestul pornit in ministerul de Finante s-a raspandit in toata tara. Romania a tipat de foame. A incercat sa negocieze, a lesinat cu glicemia scazuta, si-a urcat liderii pe scaune sa-i auda mai bine. Liderii au indemnat la munca, angajatii si-au intors buzunarele pe dos.


























Holurile Ministerului de Finante au devenit loc pentru proteste, sala de negocieri, spital ad-hoc. 30 dintre oamenii care au facut noapte alba au avut nevoie de ingrijiri medicale. Au indurat o seara cu tensiuni, o noapte de asteptare si o zi care sa le rezolve problemele.

A fost razboi in toata regula azi-noapte la Finante. Unul cum nu a mai vazut Romania. Sute de oameni revoltati, un minister sub asediu si un ministru care sechestrat in birou.

Asa ca au ramas inauntru. Nu au fost intimidati nici atunci cand au aparut primele zvonuri alarmante. Sefii lor ar fi luat condica si ar fi facut liste cu cei iesiti pe holuri. Nimeni nu a plecat acasa. Iar de dimineata, au venit si altii. Din ce in ce mai multi.

Protestul de la Finante a avut efectul dominoului in toata tara

Pornit prin sms-uri de mobilizare, protestul de la Finante a avut astazi efectul dominoului. Administratiile fiscale din toata tara si-au inchis ghiseele. Au urmat inspectoratele teritoriale de munca, primariile, casele de pensii, casele de asigurari de sanatate si Agentiile pentru Protectia Copilului. Constanta a lasat prima pixul din mina si a iesit in strada.

Din Maramures pana in Muntenia, din Moldova pana in Oltenia, din Banat pana in Dobrogea, in toate orasele au fost proteste. Oamenii au spus clar: avem ani de munca in spate si salarii de nimic. Sau, suntem la inceput de drum, muncim, dar traim tot din banii parintilor.



La Constanta, strada de la Sediul Finantelor Publice a fost blocata, cand angajatilor li s-au alaturat cei din consiliul local si de la primarie. S-au adunat aproape sapte sute de oameni care au strigat "Jos incompetentii!", "vrem sa muncim, nu sa cersim!", au plans si au sperat ca li se vor alatura si fortele de ordine. Ultimul judet in care s-a declansat protestul a fost Suceava.

Revolta s-a mutat repede in tara. La prima ora, inarmati cu dovezile saraciei, fluturatii de salarii oamenii isi strigau adevarul.

In Constanta, functionarii din primarie si consiliului judetean s-au incolonat si au plecat in mars spre sediul Finantelor Publice.

Incet, incet toti bugetarii au oprit voluntar munca. In Neamt pana si angajatii casei de asigurariau oprit tot ce faceau.

Practic, bugetarii din toata tara au iesit din birouri si au coborit in strada nu pentru salarii fabuloasa si pentru un trai, suta la suta, decent.

VEZI AICI CUM FILMUL EVENIMENTELOR DE LA PROTESTUL FINANTISTILOR!

Doar 4% dintre romani cred ca Guvernul Boc ar trebui sa mai conduca tara... Ministrul Ialomitianu a cedat: Se dau stimulentele!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x