A apărut primul bilanţ post-inundaţii: Instituţia Prefectului Vrancea a înaintat un raport care indică gravitatea pagubelor produse în judeţ în urma ploilor abundente din ultima perioadă. Centralizarea arată că 32 de comune au fost afectate, drumuri naţionale şi judeţene sunt acum impracticabile, 48 de poduri distruse, iar lista continuă. Autorităţile cer ajutor financiar de la Bucureşti, bugetele locale fiind complet depăşite de valoarea pagubelor.
Evaluările în teren vor continua şi în perioada următoare. Ulterior, comisiile constituite la nivel judeţean prin ordin al prefectului judeţului Vrancea vor valida pagubele identificate la nivelul fiecărei unităţi administrativ teritoriale. Pe lângă cele 20 de localităţi menţionate în cursul zilei de luni (Jitia, Coteşti, Mera, Chiojdeni, Soveja, Dumbrăveni, Paltin, Bârseşti, Nistoreşti, Cârligele, Reghiu, Vrâncioaia, Vârteşcoiu, Andreiaşu de Jos, Năruja, Moviliţa, Vidra, Tâmboieşti, Negrileşti şi Fitioneşti), situaţia vizează şi pagubele înregistrate în alte 12 unităţi administrativ teritoriale: Poiana Cristei, Bordeşti, Gura Caliţei, Spulber, Valea Sării, Odobeşti, Rugineşti, Tulnici, Vidra, Năneşti, Gugeşti, Tătăranu.
Potrivit ultimelor raportări, în Vrancea au fost inundate 65 de locuinţe, aproape 50 de anexe gospodăreşti, peste 140 de curţi si grădini.
Au fost afectaţi 0.72 km de drumuri naţionale, aproape 40 de km de drumuri judeţene afectate, 77 de km de drumuri comunale, străzi, uliţe comunale – 43340 km; - drumuri forestiere afectate -103,8 km.
De asemenea, au fost distruse 48 de poduri şi podeţe, 63 avariate în timp ce 2 punţi petonale au fost luate pur şi simplu de ape.
Conform bilanţului, 11 reţele electrice au fost afectate şi 162 de lucrări hidrotehnice, în timp ce peste 350 de hectare de păşuni si fâneţe au fost inundate, la fel şi aproape 300 de hectare de teren arabil.
Totodată, 336 de km de reţele alimentare apă au fost de asemenea afectate de ape, în timp ce 70 de fântâni au fost colmatate, lăsându-i pe oameni fără apă.