Antena Căutare

VIDEO! Sarbatorile sosesc si cu petarde si pocnitori

Sarbatorile de iarna vin cu sunet de clopotei si colinde! Sa nu uitam insa de zgomotele facute de petarde si artificii. Fac si ele parte din traditie! Una sangeroasa, daca e sa ne uitam la Unitatile de Primiri Urgente, pline de raniti in preajma Revelionului.

Un zgomot puternic si o distractie nevinovata. Insa doar aparent. In luna decembrie, comertul cu petarde si artificii infloreste. In ultimele saptamani, politistii din tara au confiscat sute de mii de cutii cu materiale pirotehnice interzise, depozitele politiei fiind pline.

Petardele sunt ieftine, periculoase si interzise. Legale sunt doar obiectele pirotehnice din clasa I, cele mai mici pocnitori pe care le gasiti in comert. Ele au si cel mai mic continut de substante explozibile.

Insa nici macar pocnitorile din clasa I nu pot fi vandute oricui. Minorii n-au voie sa le foloseasca. Daca o fac, parintii lor pot fi amendati. Cel putin asta spune legea.

In noiembrie, politistii doljeni au descoperit cel mai inedit depozit de astfel de produse interzise. Mii de petarde si artificii, chiar langa o statie GPL. Din fericire, n-a existat nicio scanteie, insa pericolul a fost urias. Pentru depozitarea si vanzarea materialelor pirotehnice admise de lege e nevoie de un spatiu aprobat de ITM si de politie, amplasat la distanta sigura de orice zona locuita.

VIDEO! Incendiu puternic in Pitesti... VIDEO! Iasi: Doi copii s-au inecat intr-un iaz dupa ce s-a rupt gheata...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x