Antena Căutare

Virusul din China poate ajunge și în România. Ministrul Sănătății a cerut un plan de acțiune pentru limitarea îmbolnăvirilor

Ministrul Sănătății, Victor Costache, a cerut măsuri speciale pentru a fi limitate îmbolnăvirile de grip. Mai mult acesta dorește ca specialiștii în sănătate publică să fie pregătiți în cazul în care coronavirusul ajunge și în România.

Virusul din China poate ajunge și în România. Ministrul Sănătății a cerut un plan de acțiune pentru limitarea îmbolnăvirilor
Ministrul Sănătății cere un plan special pentru a combate gripa care face ravagii în ultima perioadă

„Victor Costache, ministrul Sănătăţii a solicitat specialiştilor în sănătate publică un plan de acţiune, suplimentar, pentru prevenirea şi limitarea îmbolnăvirilor prin gripă, precum şi pregătirea unui set de măsuri pentru intervenţia sistemului de sănătate publică în cazul apariţiei îmbolnăvirilor cauzate de noul coronavirus”, se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătăţii.

În conformitate cu recomandările Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), un grup de specialişti în sănătate publică, boli infecţioase şi microbiologie se va întâlni, miercuri, sub coordonarea dr. Nelu Tătaru, pentru a rezolva cerința ministrului.

Până la data de 12.01.2020 au fost vaccinate antigripal 1.427.519 persoane din grupele la risc, cu vaccin distribuit gratuit.

Centrul american pentru Controlul şi Prevenirea Epidemiilor a depistat în Statele Unite primul caz de coronavirus provenind din China, urmând să facă un anunţ oficial marţi seară, afirmă surse citate de CNN. Virusul, depistat prima dată în decembrie 2019 în Wuhan (China), a infectat până acum peste 300 de persoane, iar şase au decedat. Până acum, virusul a fost depistat în cinci ţări.

Sursa: medifax.ro

Citește și:

Școli închise în Capitală și alertă în toată țara: Gripa ia amploare. Care este situaţia la nivel naţional

În arest, Gheorghe Dincă a vrut să se sinucidă de patru ori! Dorin Dumitru: „Spune că își bagă capul în gratia patului”... Cine este tânăra găsită moartă în mașina iubitului ei. Femeia avea 30 de ani și ar fi fost ucisă în urma unui scandal ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x