Viscolul va pune stăpânire pe toată ţara! De când încep ninsorile şi care vor fi zonele afectate

 

Vremea a fost deosebit de blândă în ultimele zile, însă meteorologii nu au veşti bune. Mai exact, aceştia au emis o avertizare de tip Cod Galben de viscol, ce este valabilă în următoarele ore, în mai multe localităţi din Sibiu.

Astfel, între orele 09.00 – 15.00, în sudul judeţului Sibiu, în zona de munte şi mai ales în zona localităţilor Boiţa, Tălmaciu, Turnu Roșu, Racoviţa, Avrig, Selimbăr și municipiul Sibiu se vor semnala intensificări ale vântului care vor atinge şi depăşi local 55-60 km/h la rafală, iar la munte peste 80 km/h.

De asemenea, în jumătatea de vest a ţării se vor înregistra precipitaţii pe arii extinse, în general moderate cantitativ, urmând a se cumula local 15-20 de litri pe metru pătrat. În zonele montane şi submontane va ninge şi se va depune strat de zăpadă, mai consistent în Munţii Banatului.

În Maramureş şi în Transilvania vor predomina ninsorile, iar în Crişana, Banat şi Oltenia se vor semnala precipitaţii sub formă de ploaie, lapoviţă şi ninsoare.

Vântul va avea intensificări la munte, cu viteze ce vor depăşi, pe crestele înalte, 70-80 de kilometri pe oră la rafală, viscolind sau spulberând zăpada, dar şi în sud-vest şi temporar în regiunile estice şi sud-estice, cu rafale de 50-60 de kilometri pe oră.

Începând din noaptea de sâmbătă spre duminică, vremea se va înrăutăţi în sudul şi sud-estul ţării, unde aria ninsorilor se va extinde, iar vântul se va intensifica.

facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
PREMIUM

Mai multe