- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Vremea va fi mai caldă decât normalul perioadei în mini-vacanţa de Rusalii, dar vor exista momente de instabilitate atmosferică semnalate mai mult în zonele de munte, mai ales după-amiaza şi seara.
"În următoarele trei zile, vremea va fi mai caldă decât ar fi normal la final de lună mai, dar vor exista momente de instabilitate atmosferică semnalate mai mult în zonele de munte, mai ales după-amiaza şi seara, când se vor semnala averse, descărcări electrice şi poate grindină de mici dimensiuni. De asemenea, în timpul averselor, vor fi şi intensificări ale vântului de scurtă durată. În restul ţării, după-amiaza şi spre seară doar izolat şi trecător o să apară aceste manifestări de instabilitate atmosferică", explică ANM.
Prognoza METEO, luna iunie
ANM: "În luna iunie va ploua cel mai mult"
Potrivit prognozei ANM, în luna iunie, temperatura medie lunară a aerului va avea valori apropiate de norma climatologică în regiunile nordice şi centrale, respectiv mai ridicate în restul teritoriului. Conform măsurătorilor de specialitate, media multianuală lunară pentru prima lună de vară este de 18,3 grade Celsius, raportat la parametrii monitorizaţi în intervalul 1981-2010. În ceea ce priveşte valorile termice medii, specialiştii ANM estimează, în perioada analizată, valori medii de temperatură între 13 şi 21 de grade Celsius în Moldova, între 15 şi 19 grade în Transilvania, respectiv până la 22 de grade în Oltenia şi Muntenia.
În acelaşi timp, precipitaţiile totale lunare valabile pentru iunie vor fi deficitare în cea mai mare parte a ţării, deci sub media multianuală a perioadei, de 84,5 l/mp. Cele mai mari cantităţi de precipitaţii sunt estimate în Muntenia - de până la 111 litri/metrul pătrat, Banat (până la 107 litri/metrul pătrat), Transilvania (până la 106 litri/metrul pătrat), Crişana şi Moldova (până la 103 litri/metrul pătrat), Oltenia şi Maramureş (până la 102 litri/metrul pătrat). Valori medii mai scăzute sunt prognozate în Dobrogea, cuprinse între 23 şi 60 de litri/metrul pătrat.
Apă minerală gratis pentru români, direct de la sursă! De unde se aprovizionează oamenii: "Luăm aproape 50 de sticl... ANUNȚ DE ULTIM MOMENT! Capitala, sub COD GALBEN de fenomene periculoase. Cât ține potopul?...