Antena Căutare

Vremea pe trei luni. Ce anunță prognoza meteo completa mai - iulie 2018

Vremea pe trei luni. Meteorologii ANM au anuntat prognoza meteo mai - iulie 2018. Despre ce ne ne așteapta vara asta, veștile nu sunt tocmai bune. După o primăvara bogata in precipitații, vara se anunta cu alte fenomene extreme: va fi toridă și secetoasa. 

Vremea pe trei luni. Meteorologii ANM au anunțat prognoza meteo mai - iulie 2018. Despre ce ne ne așteaptă vara asta, veștile nu sunt tocmai bune. După o primăvară bogată în precipitații, vara se anunță cu alte fenomene extreme: va fi toridă și secetoasă.

ANM, prognoza meteo mai - iulie 2018

Potrivit ANM regimul termic estimat de către specialişti, pentru următoarele trei luni, va fi oscilant, cu valori termice apropiate de normele climatologice, dar şi cu temperaturi peste medii, în timp ce precipitaţiile se anunţă excedentare pe parcursul lunilor mai şi iunie.

Iar în iulie, precipitațiile vor fi deficitare, reiese din prognoza de specialitate, valabilă pentru intervalul mai – iulie, publicată de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

Articolul continuă după reclamă

În luna mai, temperaturile medii vor avea valori apropiate de media climatologică, în sud, sud-est şi vest. Valori situate sub normalul perioadei vor fi consemnate, local, în celelalte zone.

Măsurătorile de specialitate arată că media multianuală lunară pentru luna mai este de 14,9 grade Celsius, luându-se în considerare parametrii monitorizaţi în intervalul 1981-2010.

În ceea ce priveşte valorile termice medii, specialiştii ANM estimează, în perioada analizată, valori medii de temperatură între 12 şi 16 grade Celsius în Oltenia, între 13 şi 18 grade în Muntenia şi Dobrogea, respectiv între 15 şi 18 grade în Banat şi Crişana.

În acelaşi timp, precipitaţiile totale lunare vor fi apropiate de norme în sud-estul ţării şi excedentare în rest, respectiv peste 66,5 l/mp. Cele mai mari cantităţi de precipitaţii sunt estimate în Maramureş – de până la 89 l/mp, Muntenia (până la 86 l/mp), Crişana (până la 85 l/mp), Banat (până la 84 l/mp) şi Oltenia (până la 83 l/mp), iar mai scăzute în Dobrogea, respectiv de până la 47 l/mp.

Vremea în luna iunie 2018

În prima lună de vară, temperatura medie lunară a aerului va fi apropiată de norma climatologică, în cea mai mare parte ţării. Media multianuală valabilă pentru luna iunie este de 18,3 grade Celsius.

Cele mai scăzute temperaturi medii se vor înregistra în zona Olteniei (între 15 şi 19 grade Celsius), iar valori termice medii mai ridicate, de până la 22 de grade Celsius, se vor consemna în Muntenia şi Dobrogea.

În aceeaşi lună, precipitaţiile totale vor fi apropiate de mediile climatologice, în nordul şi centrul ţării şi vor avea o tendinţă spre deficit, local, în restul teritoriului.

Media precipitaţiilor pentru luna iunie este stabilită la 84,5 l/mp. Cele mai mari cantităţi de precipitaţii se vor consemna în Muntenia (până la 111 l/mp), Banat (107 l/mp) şi Transilvania (până la 106 l/mp), Moldova şi Crişana (câte 103 l/mp). Pe de altă parte, în Dobrogea se vor consemna precipitaţii între 27 şi 60 l/mp.

Prognoza meteo pentru luna iulie 2018

Potrivit ANM, în luna iulie, temperaturile medii ale aerului vor fi mai ridicate decât în mod normal în regiunile sudice şi sud-estice şi vor fi, în general, apropiate de mediile climatologice, în restul ţării. Media valorilor termice pentru intervalul analizat se situează la 20,2 grade Celsius. Temperaturile medii vor fi cuprinse între 17 şi 21 de grade Celsius, în Oltenia, dar vor ajunge şi la 24 de grade Celsius, în Muntenia şi Dobrogea.

Vremea anunță o vară toridă, cu temepraturi meteo crescute și extrem de săracă în precipitații.

sursa: ANM.

sursa harta: vremeaido

INEDIT! El este cel mai bătrân salariat din România. Bărbatul se pensionează, la vârsta de 101 ani... Politica si guvernarea deschisă în era digitală: iCEE.fest 2018 lansează un nou eveniment-satelit: „UPGRADE Democracy”...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 8 iunie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Alex Zlăvog
Hello Chef sezonul 7, 8 iunie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Alex Zlăvog Sambata, 08.06.2024, 15:30
Campionatele Europene de înot Belgrad 2024 Vezi acum
Citește și
x