Antena Căutare

21.00, Antena 1, live VIDEO: Luis Van Gaal este impresionat de noua nationala a lui Piturca! Vezi romanii care au facut cariera in fotbalul olandez!

Luis Van Gaal a ramas impresionat de noua nationala a lui Piturca. Meciul bun facut de tricolori in Turcia l-a convins pe antrenorul "portocalei mecanice". Romania si Olanda se bat pentru primul loc in grupa. Ambele au cate noua puncte si orice e posibil la Bucuresti, crede olandezul. Confruntarea Romania-Olanda este in direct la Antena1, in aceasta seara, de la ora 21:00, liveVIDEO pe a1.ro.

''Noi suntem pe locul sase al calsamentului FIFA, Romania este pe 46 si este normal ca romanii sa ne considere favoriti, dar a invins in Turcia si a reusit un rezultat extraordinar. In fotbal orice este posibil'', a declar Van Gaal la conferinta de presa.

Forta grupului este principalul atuu al romanilor crede antrenorul batavilor. Pe Van Gaal nu il intereseaza Mutu sau Marica, un alt roman i-a marcat viata: ''Mircea Petrescu mi-a fost antrenor la doua echipe diferite: un an la Almelo si un un la Sparta Rotterdam. ''

Van Gaal nu l-a uitat nici pe Craciunescu, care l-a arbitrat la finala Ligii Campionilor in 1995. Van Gaal era pe atunci antrenor la Ajax si si-a iesit din minti dupa o decizie a fostului sef de la CCA, cu un gest demn de un karateka.

24 de "exporturi"

Si cei doi nu sunt singurii romani care au facut cariera in lumea fotbalului olandez. Mai multi jucatori si antrenori sunt cunoscuti in ''tara lalelelor'', primesc pensie de la statul olandez si mesaje de la fani. Chivu, Lobont, Sabau, Giga Popescu, Zegrean, Mitea, Ogararu, M. Damaschin, Banceu, Maris, L. Ilie, I. Andone, Costantinovici, Gusatu, Mitrita, Stanga, Sanmartean sau Nanu sunt fotbalistii romani care au evoluat cu mai mult sau mai putin succes in Eredivisie. Ultimul roman exportat in Olanda este Mihai Nesu, care, din pacate, s-a si accidentat foarte grav in perioada in care a jucat pentru Utrecht. Atunci, suporterii olandezi au facut bannere cu chipul si numele romanului, i-au cantat minute in sir numele pe stadion, i-au trimis mesaje si e-mailuri de incurajare.

Au fost si tehnicieni care au facut cariera in Olanda: Stefan Covaci (Ajax '73-'75), care a castigat sapte trofee cu Ajax, Alexandru Schwartz (Olanda '57-'64, Sparta Rotterdam '71-'72), Norberto Höfling (Feyenoord '63-'64), Mircea Petescu (Telstar '77-'78, Sparta '78-'80, Dordrecht '81-'82, GA Eagles '88).

Partida Romania - Olanda este live VIDEO pe a1.ro AICI!

Sfaturi pentru cei care merg pe stadion in aceasta seara!!! IMBRACATI IN GALBEN!... Romania - Olanda, 21.00, liveVIDEO: Sa mai si radem! Noi calcam iarba, ei o fumeaza!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x