Antena Căutare

Australian Open 2021. Sorana Cîrstea a fost eliminată de Marketa Vondrousova în turul trei la Melbourne

Sorana Cîrstea, locul 68 WTA, a fost învinsă, vineri, cu scorul de 6-2, 6-4, de sportiva de origine cehă Marketa Vondrousova, locul 20 WTA şi cap de serie numărul 19, în turul al treilea al Australian Open 2021, de la Melbourne.

Sorana Cîrstea la Austalian Open 2021 împotriva Marketa Vondrousova Galerie
Sorana Cîrstea, sportiva în vârstă de 30 de ani, a fost eliminată în turul 3 de la Australian Open 2021 de cehoaica Marketa Vondrousova, în vârstă de 21 de ani, care s-a impus categoric cu un scor de 6-2, 6-4, după o oră și 27 de minute de joc. | Profimedia

Tenismena cehă Marketa Vondrousova (21 de ani, 20 WTA) s-a impus categoric cu un scor de 6-2, 6-4, după o oră și 27 de minute de joc.

Sportiva româncă, Sorana Cîrstea a avut un meci bun astăzi pe arena Margaret Court, dar nu a reușit să o trimită acasă pe Marketa Vondrousova, deși meciul a început bine pentru tenismena noastră. Și-a adjudecat primele două game-uri pe propriul serviciu, ambele la 15, apoi a început seria erorilor, potrivit digisport.

Sorana Cîrstea a abordat în meci un stil de tenis rapid, riscant, cu gândul de a încheia repede punctele. A fost ofensivă, a făcut pasul către fileu şi a căutat mai mereu reverul adversarei. Tactica a fost falimentară, întâi pentru că românca a greşit mult, mai ales cu reverul, apoi pentru că, la rândul ei, stângacea Vondrousova nu prea a ratat cu backhand-ul.

Citește și: Australian Open 2021. Reacția antrenorului Adrian Cruciat, la finalul meciului, după ce a fost apostrofat de Sorana Cîrstea

Sorana Cîrstea eliminată în turul trei la Australian Open 2021 după 38 de erori neforțate

Primul set a fost echilibrat până la 2-2, scor de la care Cîrstea i-a făcut cadou rivalei trei ghemuri, dintre care două break-uri. La 2-5, jucătoarea din Târgovişte a avut ea prima minge de break, pe care a ratat-o, apoi finalista ediţiei 2019 a French Open a încheiat setul, cu 6-2, după 28 de minute, notează news.ro.

În setul al doilea, Sorana Cîrstea şi-a mai domolit avântul autodistrugător, a intrat în schimburi mai lungi, a construit punctele mai bine, dar tot nu a avut răbdare şi a încercat să puncteze decisiv, cu lovituri neinspirate însă.

”Am început cam greu meciul, am făcut multe greșeli, am simțit că meciul a fost în mâna mea, dar nu am reușit să câștig momentele importante, aici s-a făcut diferența la 4-4 am avut câteva mingi pentru game, la 5-4 pentru ea am avut minge de break, cred că aici s-a jucat pentru că începusem deja să mă simt mai bine pe teren, dar nu am reușit să iau setul doi și acolo s-a terminat meciul”, a declarat Sorana Cîrstea pentru Eurosport.ro.

Citește și: Australian Open 2021. Simona Halep a fost eliminată în turul I al probei de dublu, la fel și Mihaela Buzărnescu

Chiar dacă a fost aproape de Vondrousova la capitolul lovituri direct câştigătoare (19 - 20), Sorana Cîrstea a fost învinsă de numeroasele erori neforţate comise, 38, faţă de numai 17 ale jucătoarei de origine cehă.

”Am început cam greu meciul, am făcut multe greșeli, am simțit că meciul a fost în mâna mea, dar nu am reușit să câștig momentele importante, aici s-a făcut diferența la 4-4 am avut câteva mingi pentru game, la 5-4 pentru ea am avut minge de break, cred că aici s-a jucat pentru că începusem deja să mă simt mai bine pe teren, dar nu am reușit să iau setul doi și acolo s-a terminat meciul”, a declarat Sorana Cîrstea pentru Eurosport.ro.

Calificarea în turul al treilea este recompensată cu un premiu de 215.000 de dolari australieni (137.000 de euro) şi cu 130 puncte WTA. Pentru optimi, premiul este de 320.000 de dolari australieni (204.000 de euro) şi 240 de puncte WTA.

Singura româncă rămasă pe tabloul de simplu este Simona Halep, locul 2 WTA, care va evolua, tot vineri şi tot în turul al treilea, cu rusoaica Veronika Kudermetova, locul 36 WTA şi cap de serie numărul 32.

Citește și: Program meciuri Australian Open 2021. Când joacă românii din turneul de la Melbourne

Sorana Cîrstea, meci ca în ringul de luptă în turul doi la Australian Open 2021

Sorana Cîrstea, locul 68 WTA, s-a calificat în trul al treilea al Australian Open 2021, după un meci de două ore şi trei minute, cu scorul de 6-4, 1-6, 6-1, împotriva Petra Kvitova, de origine cehă, locul 8 WTA şi cap de serie numărul 9. Cu cine va evolua în manşa următoare, în turul al treilea, Sorana Cîrstea.

Sorana Cîrstea a reușit 17 lovituri direct câștigătoare, Kvitova a realizat 21 de winnere, dar diferența s-a făcut la erorile neforțate. Sportiva de origine cehă a comis nu mai puțin de 44, în timp ce Sorana a greșit neprovocat de 30 de ori.

Citește și: Australian Open 2021. Sorana Cîrstea a eliminat-o ca o "leoaică" pe Petra Kvitova

Cîrstea s-a concentrat și a obținut un scor final de 6-4, 1-6, 6-1! Sorana și-a asigurat un cec de 165.550 de dolari.

Cîrstea s-a impus după un meci de două ore şi trei minute şi va evolua în manşa următoare cu o altă jucătoare din Cehia, Marketa Vondrousova, locul 20 WTA şi cap de serie numărul 19.

FINAL | Simona Halep - Veronika Kudermetova la Australian Open 2021, scor 6-1, 6-3. Cu cine se va întâlni în optimi... Simona Halep - Iga Swiatek la Australian Open 2021 3-6, 6-1, 6-4. Meci greu în sferturi. Cu cine va juca românca...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x