Joan Gaspart este schimbat din functie, in locul sau venind echipa condusa de Joan Laporta, din care facea parte si Sandro Rosell, actualul presedinte al catalanilor.
Real e cu mult in fata, iar Barcelona trebuie sa ia cat mai repede masuri. Se arunca o privire pe cheltuieli, iar in dreptul pustiului Leo Messi, 16 ani pe atunci, totalul era cam mare. Inainte de el, conducerea ii rezolvase pe Fabregas si Pique, plecati spre Premier League.
Pentru a putea fi alaturi de fiul sau, Jorge Messi statea in Spania gratie celor de la Barcelona, care ii garantasera sederea. In acel an, catalanii au reziliat permisul de sedere, iar seniorul Messi urma sa-si ia copilul si sa se intoarca in Argentina. A fost momentul in care in scena au intrat doua personaje hotaratoare pentru succesele din ziua de azi: Guillermo Hoyos, antrenorul de la juniori, si Antoni Vilalta, un om de afaceri care i-a dat de lucru lui Jorge Messi, pentru ca acesta sa poata sta pe teritoriu spaniol.
Chiar daca a considerat mutarea o pierdere de vreme, neavand incredere in calitatile lui Messi, Sandro Rosell, vicepresedinte la acea vreme, a trebuit sa accepte faptul ca argentinienii, tata si fiu, vor ramane in Catalunia.
La 10 ani distanta, Messi a devenit cel mai bun fotbalist din lume, a batut recordul la Baloane de Aur castigate si a obtinut aproape tot ce se poate obtine intr-o cariera de jucator. Mai are sa devina campion mondial, iar in 2014, perioada in care a devenit indispensabil, are sansa asta.
FOTO: Prima imagine cu Brazuca, mingea oficiala a Campionatului Mondial din Brazilia... Eto'o renunta la bani pentru a fi antrenat din nou de Jose Mourinho...