Antena Căutare

Lance Armstrong a ramas fara cele sapte titluri de la Turul Frantei

Lance Armstrong a pierdut in mod oficial cele sapte titluri de la Turul Frantei castigate, dupa ce Uniunea Ciclista a anuntat ca sanctiunile din dosarul de dopaj predat de Agentia Americana Antidoping sunt intemeiate. Dosarul Armstrong a fost confirmat ca cea mai mare frauda din istoria sportului mondial.

Lance Armstrong a ramas fara cele sapte titluri de la Turul Frantei
| gsp.ro

Motivul

Dosarul care poarta numele ciclistului are 1000 de pagini, iar in rezumatul de 200 de pagini se evidentiaza motivul clar al acestui scandal: americanul Lance Armstrong, doctorul Michele Ferrari si directorul sportiv belgian Johan Bruyneel sunt numiti pilonii "celui mai sofisticat, personalizat si de succes program de dopaj din istoria sportului".

Printre practicile nesportive care au fost cunoscute dupa multe cercetari se numara transfuzii sangvine, trafic de substante interzise, testosteron, sperjur si folosire de bani publici pentru practici ilicite. Pe langa acestea, cei trei sunt acuzati si pentru coruperea coechipierilor, musamalizarea probelor de sange depistate pozitiv si fuga de controale inopinate. Dosarul cuprinde 26 de marturii, mail-uri si extrase de conturi bancare care desfiinteaza tot ceea ce insemna Armstrong in ciclismul mondial.

"Lance Armstrong nu are ce cauta in ciclism, trebuie sa fie uitat in acest sport! Uniunea Ciclista Internationala retrage cele sapte titluri ale lui Lance Armstrong si mentine sanctiunile Agentiei Americane Antidoping. Asa ceva nu se mai poate intampla niciodata, ciclismul a ajuns la o rascruce." ( presedintele Uniunii Cicliste Internationale)

Cine mosteneste titlurile?

Conform regulamentului, cele sapte Tururi ar trebui acordate sportivilor care s-au clasat pe locul doi in cursele castigate de Lance. Acestia sunt: Alex Zulle (1999), Jan Ullrich (2000, 2001 si 2003), Joseba Beloki (2002), Andreas Kloden (2004) si Ivan Basso (2005). Problema este ca toti acesti rutieri au fost implicati in timpul carierei intr-un scandal major de dopaj. Asa ca, Forul International este singurul care poate hotari ce se va intampla cu tricourile galbene care au fost in palmaresul lui Armstrong pana acum. Organizatorii competitiei pe care Lance a reusit sa o domine sugereaza ca perioada 1999-2005 sa nu aiba nici un castigator.

Daca s-ar lua in considerare cel mai bine clasat rutier care sa nu fi avut probleme cu scandalurile de dopaj, s-ar ajunge ca titlul sa fie primit de sportivi clasati pe locurile sapte, opt sau chiar zece.

Lucescu poate sa fie adversarul direct al lui Piturca! ''Il Luce'' este dorit pe banca selectionatei Turciei... VIDEO. Flyboarding - povestea unui nou sport extrem...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x