Un zece perfect, într-o epocă de aur olimpic, perioada în care sportul românesc era o forţă mondială: 20 de medalii de aur, 16 de argint şi 17 de bronz. Este palmaresul incredibil de la o singură ediţie a Jocurilor Olimpice. Los Angeles, 1984. La ultima olimpiadă, am auzit numai o dată imnul României”
Alături de Nadia Comăneci, şi alţi mari campioni au cerut, în Parlament, ajutor pentru sportul românesc aflat aproape de colaps.
Deşi este an olimpic, federaţiile sportive au primit mai puţini bani faţă de 2019. Iar bugetul Comitetului Olimpic Sportiv Român este aproape neschimbat. Pentru că de 20 de ani, statul redirecționează în sport doar între 0,025% şi 0,044% din PIB. Cu 20% mai puțin decât ar fi nevoie. Anul acesta, cele mai mari sume au ajuns la canotaj, handbal și atletism, între 7 și 10 milioane de lei. Pentru al treilea an consecutiv, Federația de Tenis nu a primit finanțare din cauza unor probleme juridice. Asta deși tenisul a adus României cea mai mare recunoaștere mondială, în ultimii ani.
În București, de exemplu, există doar două bazine de înot. Ca să se poată antrena două ore zilnic, un copil trebuie să plătească 1.400 de lei pe lună. Bani au fost tăiaţi şi în cazul jucătorilor de rugby.
Ministrul Ionuţ Stroe promite că sportul va mai primi bani din taxele pe alcool şi tutun. Dar nu acum. Ci în septembrie. Abia după olimpiadă.
Citeșt eși: Clasamentul WTA, neschimbat în primele 100 de locuri: Simona Halep continuă să fie pe locul doi WTA
Fundaşul Fomba Bourama a fost achiziţionat de Poli Iaşi... Comisia de Recurs a FRF a redus penalizarea dictată de CDE în septembrie pentru FC Botoşani...