Antena Căutare

Cocosii obraznici! Domenech povesteste debandada din nationala Frantei la CM 2010

Fostul selectioner al Frantei, Raymond Domenech, vorbeste in termeni duri despre fostii sai elevi pe care ii acuza, in cartea sa, pentru debandada de la Campionatul Mondial din 2010.

Va mai aduceti aminte de scandalul din randul nationalei Frantei la CM 2010? Antrenamente in dorul lelii, injurii, rivalitati. Toate incheiate printr-o greva a jucatorilor. Forma lor de protest impotriva selectionerului Raymond Domenech.

La doi ani distanta, fostul selectioner a decis sa vorbeasca in cartea sa autobiografica despre modul in care l-au tratat jucatorii.

E stiuta traba ca infrangerile aduc intotdeauna tristete. Regula nu ramane in picioare si in randul “cocosilor galici”, care tratau esecurile din 2010 putin altfel. “Anelka si Gallas radeau de mama focului dupa un meci pierdut. Niste inconstienti. I-am intrebat daca ii bucura infrangerea”, zice Domenech.

Deranjat din starea sa de bine, Anelka a avut un raspuns dur. Lumea vorbeste despre o injuratura grea, dar tehnicianul neaga. “Anelka mi-a zis sa-mi fac singur echipa, el nu mai intra pe teren”.

Ravasit de cele intamplate, Domenech a crezut ca va gasi sprijin in persoana lui Ribery. Gresit, foarte gresit! “L-am crezut un om serios, un lider al generatiei, dar singurul lucru pe care l-a facut in timp ce eu discutam cu el a fost sa-si scoata mizeria din buric”. Lucru confirmat, fara regret, si de starul lui Bayern Munchen.

Criticat in acea perioada pentru convocarea lui Thierry Henry, fotbalist care jucase un singur meci in tot anul, Domenech isi recunoaste vina. “Am avut mare incredere in el, dar a fost o greseala ca l-am selectionat. A adus doar atmosfera negativa in lot”.

Tensiunile dintre lot si antrenor au dus la greva jucatorilor, explicata, mai apoi, de fotbalisti intr-un comunicat oficial. “Am citit acea scrisoare plina de cuvinte reci. Nu au scris-o jucatorii, ei n-ar fi inteles unele fraze de-acolo. S-a dovedit mai apoi ca a fost o sinucidere in masa”, incheie Domenech, care este de parere ca francezii trebuiau macar sa-si respecte tara daca n-au putut face acelasi lucru fata de propriul antrenor.

CFR Cluj-Braga / Ultima sansa: calificare in 90 de minute... Oltchim si-a aflat adversarele in grupele principale ale Ligii Campionilor...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x