Antena Căutare

Ea e cea mai proasta nationala de fotbal: prima victorie in 28 de ani

Nationala de fotbal din Samoa Americana, echipa aflata pe ultimul loc in clasamentul FIFA si detinatoarea recordului pentru cea mai drastica infrangere intr-un meci international (31-0 in fata Australiei, in 2001) a obtinut prima victorie din ultimii 28 de ani, in fata nationalei din Tonga, dupa ce pierduse ultimele 30 de meciuri.

Samoa Americana a castigat cu 2-1 meciul cu Tonga, contand pentru calificarile la Cupa Mondiala, din grupa Oceania.

"Am fost in primul rand socati", a declarat purtatorul de cuvant al echipei, Larry Mana'oa. "A durat o vreme pana sa realizam ca arbitrul fluierase finalul partidei si ca scorul era cel care era. A fost un moment ireal. Tot nu ne venea sa credem. Este aproape un miracol, noi asa vedeam lucrurile", a adaugat acesta.

Realizatorul "miracolului" este considerat antrenorul venit de trei saptamani la carma echipei, Thomas Rongen, care a antrenat pana acum echipa de tineret a SUA.
"Aceasta victorie va intra in istorie, la fel cum a intrat si infrangerea cu 31-0 in fata Australiei", a declarat Rongen dupa meci.

Samoa Americana, aflata pe locul 204 (ultimul) in clasamentul FIFA a primit 229 de goluri si a inscris 12 incepand cu 1994, cand a fost afiliata la FIFA.

Sursa: Jurnalul National

Foto: jurnalul.ro

VIDEO! Marius Sumudica: "Voi ataca Steaua"... VIDEO! Antrenorul cu portarii de la Steaua: "Mihai Stoica inoata in rutina "...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x