Antena Căutare

Eroii englezi, comemorati pe tricourile echipelor din Premiere League

Dupa o polemica intensa, FIFA si-a dat acordul ca echipele din Premiere League sa aiba pe tricoul de joc un mac, floare ce simbolizeaza Ziua Soldatilor Britanici Morti in Primul Razboi Mondial.

Totul a inceput in urma cu doi ani, cand la o etapa de la jumatatea lui noiembrie, mai multe echipe din campionatul englez au aparut cu tricouri de joc inedite, ce avea un mac pe partea din fata.

Explicatia era ca pe 11 noiembrie, britanicii sarbatoresc Ziua Eroilor, reprezentata de un mac, planta ce se gasea pe campiile din Olanda, acolo unde soldatii englezi si-au dat viata in Primul Razboi Mondial.

Ulterior, FIFA a interzis acele tricouri, considerand ca purtarea lor ar constitui un precedent periculos, ce ar periclita neutralitatea fotbalului. Mai exact, oficialii au sustinut ca jucatorii nu trebuie sa promoveze niciun mesaj cu caracter politic, religios si comercial.

Actualul prim ministru britanic, David Cameroon, a reactionat dur si i-a determinat pe cei de la FIFA sa cedeze: „E absurd ca un asemenea gest (purtarea macului) sa fie considerat un mesaj politic. Macul e un simbol ce ne aminteste de cei ce si-au dat viata pentru libertatea noastra. E un act de respect si de mandrie nationala."

In luna noiembrie, cetatenii fiecarei tari din Commonwealth poarta cate un mac pentru a comemora sacrificiul soldatilor britanici.

Foto: leprogres.fr

Mihajlovic, inlocuit la Fiorentina cu Delio Rossi... FOTO! Lotul Romaniei a ajuns la Liege! Grigore in locul lui Bourceanu...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x