Antena Căutare

Flacăra Olimpică a ajuns în Japonia

Flacăra Olimpică a ajuns, vineri, în Japonia, ţara gazdă a Jocurilor Olimpice din această vară, competiţie aflată în pericol să nu se desfăşoare din cauza pandemiei de coronavirus, informează Reuters.

Torţa Olimpică a fost înmânată, joi, la Atena, organizatorilor JO, pe stadionul Panathenaic, pustiu din cauza Covid-19.

Naoko Imoto, participantă la JO de la Atlanta, a fost cea care a primit torţa din partea grecilor. Japonezii au apelat la fosta înotătoare pentru că ea locuieşte în Grecia.

Un avion japonez, fără delegaţie oficială la bord, din cauza pandemiei de coronavirus, a plecat, miercuri, spre Atena, pentru a prelua Flacăra Olimpică.

Avionul a decolat de pe Haneda International Airport din Tokyo şi la bordul său ar fi trebuit să se afle, în afara altor persoane, preşedintele Comitetului de organziare, Yoshiro Mori şi ministrul Sporturilor, Seiko Hashimoto, dar aceştia au renunţat la călătorie.

Flacăra Olimpică a ajuns, vineri, la baza militară de la Matsushima, unde va fi de asemenea organizată o ceremonie restrânsă.

Japonezii şi CIO sunt criticaţi pentru faptul că insistă să organizeze marea competiţie la data stabilită, 24 iulie - 9 august, în condiţiile în care virusul Sars-CoV-2 se răspândeşte rapid în lume.

Japonia a cheltuit 12 miliarde de dolari pentru a organiza JO.

Sursa : news.ro

Fotbalist, mort la doar 35 de ani, din cauza unei căzături! Soția sa urmează să aducă pe lume un copil peste câteva luni... Mihalea Buzărnescu va face o donaţie Spitalului Gerota...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 8: Prăjitură Mont Blanc
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 8: Prăjitură Mont Blanc Marti, 21.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x