Deși au cele mai bune echipe din lume, cei mai mari jucători (probabil din istoria fotbalului), adună cele mai multe trofee UEFA Champions League și Europa League, spaniolii nu beneficiază încă de tehnologia video de linia porții. Sezon de sezon, această lipsă produce scandal după scandal.
Acum, după derby-ul Valencia - Barcelona, este din nou scandal în fotbalul din Spania. Cam târziu, însă tot mai multe voci din La Liga susțin introducerea tehnologiei video, după ce un gol perfect valabil marcat de Messi la Valencia nu a fost validat de arbitri. După o jumătate de oră a meciului de pe Mestalla, Messi a șutat puternic, Neto a scăpat mingea printre picioare și aceasta a trecut mult de linia porții înainte de a fi respinsă de portar.
Toată planeta a văzut acest gol perfect valabil, mai puțin arbitrul de centru și "tusierul". În ciuda protestelor vehemente ale catalanilor, meciul a continuat, iar Valencia a fost aproape de a înscrie pe contraatac.
Golul anulat aveas să cântărească foarte mult în rezultatul final. Valencia și Barcelona au remizat, scor 1-1, dar scandalul este abia la inceput.
Scandaluri monstru în fotbalul mondial pe tema ”a depășit sau nu a depășit” linia porții au existat și în trecut. Iată cele mai importante dintre acestea.
Ianuarie 2017, aceeași FC Barcelona este privată de un gol mai mult decât clar în meciul cu Betis Sevilla. În minutul 79 al meciului de la Sevilla, la 1-0 pentru Betis, Barcelona a trimis mingea în poartă, dar arbitrii nu au validat golul. Jordi Alba a șutat de la 11 metri, mingea a intrat mult în poarta lui Adan, fiind respinsă de un fundaș al lui Betis.
La Campionatul Mondial din 2010, Frank Lampard a fost un alt nume uriaș care a trăit sentimentul lui Messi de pe Mestalla. În minutul 38 al partidei Germania - Anglia (4-1 final), la scorul de 2-1, Frank Lampard a şutat din afara careului, balonul a lovit transversala şi a căzut, cu toată circumferinţa, dincolo de linia porţii însă arbitrul uruguayan Jorge Larrionda nu a validat reuşita mijlocaşului englez.
În 1996, românii suferă și ei de pe urma atenției arbitrilor, că de tehnlogie video nu putea fi încă vorba. În duelul România - Bulgaria de la Euro 96, la scorul de 0-1, Dorinel Munteanu prinde ”bomba” care-l învinge pe Mihailov. Balonul lovește bara, e gol, dar arbitrul danez Mikkelsen nu validează reușita.
În 2010, după ce vede ”suferința” lui Lampard, Dorinel este alături de englez. ”Şi mie mi s-a întâmplat ceea ce i s-a întâmplat lui Lampard, la o partidă cu Bulgaria de la Campionatul European. Simţi frustrare din cauză că ţi s-a anulat un gol valabil, dar mai ales la finalul partidei am simţit o mare dezamăgire pentru că am pierdut la limită şi nu s-ar fi întâmplat aşa ceva dacă nu mi s-ar fi anulat acel gol.”
Titlul sezonului 1997-1998 din Liga 1 putea avea o altă câștigătoare decât Steaua. Rapid a terminat 2-2 meciul cu ”U” Craiova din sezonul 1997-1998 şi a ratat câştigarea titlului de campioană în dauna Stelei. Meciul din Bănie a fost la un gol de avea alt deznodământ, dacă brigada de arbitri nu anula un gol perfect valabil marcat de Marinescu. La 1-0 pentru olteni, Marinescu prinde o bombă din afara careului. Mingea atinge bara transversală și trece de linia porții, însă Salomir & co. nu văd acest gol.
”Am pierdut campionatul şi, culmea, tot stadionul era trist. Nu uit toată viaţa. Salomir ne-a anulat şi un gol marcat regulamentar de Marinescu”, spunea Daniel Iftodi de acel Craiova - Rapid 2-2
Nicolae Dică nu e singurul antrenor ”secund” din era Becali la FCSB/Steaua. Ce nume mari au fost umilite de intervenția ... Cătălina Ponor a oferit un moment cât 26 de ani de gimnastică. A performat la sol pe melodia lui Beyonce. A părăsit comp...