Antena Căutare

Give me 5, cu Steaua/FCSB în rol principal! Indiferent de nume, gruparea roș-albastră s-a specializat în meciuri cu 5 goluri primite!

Păcălită singură după victoria norocoasă din turul jucat pe Arena Națională, FCSB s-a dus ieri la Roma, pe Stadio Olimpico, pentru a încerca o minune. Din păcate pentru elevii lui Dică, ultra ”umflați” de patronul Gigi Becali, au avut de a face cu fotbaliștii adevărați ai celor de la Lazio, iar golurile în poarta bietului, neexperimentatului și criticatului Andrei Vlad au curs râuri și râuri. S-a terminat 5-1, însă putea fi lejer 10-1.

Înfrângerea umilitoare suferită aseară de FCSB se adaugă unei liste destul de lungi de eșecuri aspre înregistrate de fosta echipă din Ghencea în cupele europene. De-a lungul anilor, sub patronatul lui Gigi Becali, Steaua/FCSB a încasat 5 goluri și de la alte echipe. Din partea unor cluburi de top, precum Manchester City, dar și din partea unora de eșalon secund, precum Maccabi Haifa.

Să vedem, în ordine cronologică, seria ”Give me 5”, cu Steaua/FCSB în rolul victimei:

20 octombrie 2011, grupele Europa League: Maccabi Haifa - Steaua 5-0!
FCSB a fost călcată în picioare și în perioada în care avea fanii alături, avea numele pe burtiere și avea sigla pe piept. Așadar, pe vremea când se numeau ”Steaua”, roș-albaștrii erau la fel de buni prieteni cu eșecul. Plasați în Grupa J, elevii lui Ilie Stan a fost jale în Israel. "Roş-albaştrii" pierdeau atunci scor 0-5, cea de-a treia partidă din grupă, cu Maccabi Haifa.

"Roş-albaştrii" au pierdut în Israel, scor 0-5, cea de-a treia partidă din grupa J, cu Maccabi Haifa. Golurile au fost marcate de Amasha (min. 10 şi 20), Katan (min. 38, din penalty), Twatha (min. 72) şi Vered (min. 79).

Iată ”eroii” din Israel: Stanca - Martinovici, Geraldo, Iliev, Latovlevici - Bourceanu, Bicfalvi - M. Costea, Tatu, Fl. Costea - Nikolici. Antrenor: Ilie Stan. Rezerve: Cojocaru, Răduţ, Prepeliţă, V. Lupu, Roşu, Mustaţă, Rusescu

De apreciat faptul că Steaua a renăscut din propria-i cenușă și în final a obținut calificarea în primăvara europeană de pe locul 2 în grupă.

22 noiembrie 2012, grupele Europa League: Steaua - VfB Stuttgart 1-5
Despre acest meci, presa de atunci titra că este ”Cea mai drastică înfrângere europeană de pe teren propriu din istoria Stelei”. Ei bine, între timp au mai venit. Stuttgart a condus cu 5-0, grație reușitelor semnate de Tasci (min. 5), Harnik (min. 18), Sakai (min. 23) și Okazaki (min. 31, min. 55). Golul de onoare al Stelei a fost marcat de Mihai Costea, în minutul 83.

Pe atunci, la Steaua era antrenor Laurențiu Reghecampf, iar în teren numai nume grele: Tătărușanu, Szukala, Chiricheș, Gardoș, Chipciu, Bourceanu, Pintilii, Latovlevici, Ad. Popa, Rusescu, Cr. Tănase.

Și în acel sezon, ca și în precedentul, Steaua s-a revigorat și a ajuns în primăvara europeană, de această dată de pe locul 1 în grupă.

Give me 5, cu Steaua/FCSB în rol principal! Indiferent de nume, gruparea roș-albastră s-a specializat în meciuri cu 5 goluri primite!

16 august 2016, Play-off Liga Campionilor: Steaua - Manchester City 0-5
Cu același Reghecampf pe bancă, Steaua a făcut cunoștință din nou cu fotbalul adevărat. A fost doar 0-5, deși putea fi lejer 0-10, într-un meci în care numai Aguero a ratat o sumedenie de ocazii plus 2 penalty-uri.
Cu ce s-a prezentat Steaua atunci: Fl. Niță - Enache, Tamaș, Toșca, Momcilovici - Muniru, Vl. Achim - Ad. Popa, N. Stanciu, Hamroun - Golubovici. Rezerve: Cojocaru, B. Mitrea, Tudorie, Aganovici, Ov. Popescu, D. Popescu, Bourceanu

Give me 5, cu Steaua/FCSB în rol principal! Indiferent de nume, gruparea roș-albastră s-a specializat în meciuri cu 5 goluri primite!

23 august 2017, Play-off Liga Campionilor: FCSB - Sporting 1-5
Chiar în acest sezon al cupelor europene, când FCSB încă visa că poate juca alături de echipele mari ale Europei, a avut loc un dezastru de proporții. După 0-0 la Lisabona, echipa lui Dică pierdea categoric cu Sporting Lisabona, 1-5 la București, în returul play-off-ului UEFA Champions League.

Jucătorii steliști au avut o prestație extrem de slabă, mai ales în defensivă, unde au fost gafe mari, care au dus la golurile portughezilor. Fundașii Gabi Enache și Ionuț Larie au fost cei mai slabi jucători de pe teren.

Iată echipa de atunci: FCSB: Niţă - Enache, Larie, Momcilovic, Junior Morais - OV. Popescu, L. Filip - Teixeira, Budescu, Golofca - Alibec. Rezerve: Stăncioiu - Gnohere, F. Tănase, Pleaşcă, Achim, De Amorim, Man

Give me 5, cu Steaua/FCSB în rol principal! Indiferent de nume, gruparea roș-albastră s-a specializat în meciuri cu 5 goluri primite!

Așadar, bietul antrenor debutant în fotbalul mare, Nicolae Dică, a avut un mandat catastrofal la FCSB în meciurile cu adevărat importante din Europa. A luat 10 de la Sporting și Lazio, două echipe bune ale Europei, însă nici pe departe apropiate de ”zeii” fotbalului.

VIDEO: Tragedie înainte de meciul Athletic Bilbao-Spartak Moscova. Un polițist și-a pierdut viața în timpul altercațiilo... Cad capete la FCSB după umilința cu Lazio! Un jucător plătit regește de Gigi Becali și-a reziliat contractul...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x