Jocurile Olimpice de iarnă Pyeongchang 2018 vor debuta vineri, 9 februarie și se vor încheia duminică, 25 februarie. A XXIII-a ediție a Jocurilor Olimpice va fi prima din istorie organizată pe teritoriul Asiei continentale. În Coreea de Sud vor fi prezenți 2.925 de sportividin 92 de țări, dintre care nu lipsește România!
Jocurile Olimpice de iarnă Pyeongchang 2018. Miercuri, 31 ianuarie, echipa Olimpica a Romaniei, care va participa la Jocurile Olimpice de la PyeongChang în perioada 9-25 februarie 2018, a fost prezentată oficial în cadrul unei ceremonii care a avut loc la Sala Polivalentă din cadrul Complexului Sportiv „Sydney 2000” din Izvorani. Cel care a făcut onorurile a fost Mihai Covaliu, președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român. Cu purtătorul drapelului, biatlonistul Marius Petru Ungureanu, România trimite la Jocurile Olimpice nu mai puțin de 28 de sportivi.
Jocurile Olimpice de iarnă Pyeongchang 2018 constau în 102 evenimente sportive la 15 discipline din 7 sporturi: patinaj (patinaj artistic, patinaj viteză și patinaj viteză pe pistă scurtă), schi (schi alpin, schi fond, schi acrobatic, combinata nordică, sărituri cu schiurile și snowboard), bob (bob și scheleton), biatlon, curling, hochei pe gheață și sanie.
Jocurile Olimpice de iarnă Pyeongchang 2018. Cei 28 de sportivi ai României vor concura la 8 discipline:
Bob: Maria Adela Constantin şi Andreea Grecu (bob-2), Mihai Cristian Tentea şi Nicolae Ciprian Daroczi (bob-2), Dorin Alexandru Grigore, Florin Cezar Crăciun, Levente Bartha (bob-4), Beatrice Puiu (rezervă), antrenori Paul Neagu (bob-2 - feminin), Iulian Daniel Păcioianu (bob-2 - masculin), Silviu Dan Scurtu (bob-4);
Schi alpin: Alexandru George Barbu, Ania Monica Germaine Caill;
Patinaj viteză: Alexandra Ianculescu;
Schi fond: Alin Florin Cioancă, Paul Constantin Pepene, Timea Lorincz - antrenori Carlo Zoller şi Constantin Daniel Borca;
Sărituri cu schiurile: Daniela Vasilica Haralambie;
Biatlon: Eva Tofalvi, Cornel Dumitru Puchianu, Nicolae Remus Faur, George Răzvan Buta, Gheorghe Iulian Pop, Marius Petru Ungureanu - antrenori Gheorghe Gîrniţă, Gheorghe Vasile, Simon Marton; masor - Cristian Marian Mosoiu; serviceman - Roland Ciprian Gerbacea;
Sanie: Raluca Strămăturaru (simpu feminin), Valentin Creţu, Andrei Turea (simplu masculin), Cosmin Atodiresei, Ştefan Muşei (dublu masculin) - antrenori Eugen Teodor Radu (sanie dublu), Alexandru George Comşa (sanie simplu);
Skeleton: Maria Marinela Mazilu, Dorin Dumitru Velicu - antrenor Delia Ivas.
Jocurile Olimpice de iarnă Pyeongchang 2018. Pentru români, între JO de Vară și cele de Iarnă este o discrepanță uriașă. Daca la primele România a avut participări în care a strălucit, la cele de Iarna nu s-a întâmplat niciodată vreo performanță uriașă. O singură medalie are România, în toată istoria ei, la JO de iarnă!
Jocurile Olimpice de iarnă Pyeongchang 2018 Cel mai cunoscut nume pe care îl dă România la JO Pyeongchang 2018 este cel al Evei Tofalvi (foto), care a obținut calificarea pe ultima sută de metri. În varsta de 39 ani, românca se afla la cea de-a 6-a ediție a Jocurilor Olimpice de Iarnă.
Altă sportivă care poate surprinde plăcut este Raluca Stramaturaru, la sanie. Având în vedere istoria, concurența și condițiile românilor din țară, este greu spre imposibil să ne gândim măcar la o medalie. Maximum, putem spera la o pariticipare onorabilă.
Jocurile Olimpice de iarnă Pyeongchang 2018: ISTORIA NEAGRĂ la un sport alb pentru România la Jocurile Olimpice de iarnă.
Din perspectiva participărilor la JO de iarnă, România stă foarte bine.Țara noastră a participat la aproape toate ediţiile Jocurilor Olimpice de iarnă, excepţie făcând prima ediţie din 1924 şi cea din 1960. La competiţia din 1968, de la Grenoble, Franţa, România a obţinut prima şi, până în prezent, singura medalie din istoria participărilor - medalia de bronz, câştigată de echipajul de bob-2 persoane, alcătuit din Ion Panţuru şi Nicolae Neagoe (foto)
Jocurile Olimpice de iarnă Pyeongchang 2018 Vorbind despre Jocurile Olimpice de la Grenoble, Ion Panțuru afirma că: ”Locul trei de la Grenoble a fost de fapt locul doi. Să vă explic de ce. Locul unu a fost la egalitate cu locul doi, dar regulamentul a spus că suntem pe locul trei, cucerind astfel medalia de bronz. La acea vreme, nu m-am gândit nici o clipă că va rămâne singura medalie din istoria participării României la JO de iarnă. O întâmplare deosebită a avut loc la bobul de patru, tot la Grenoble, acolo unde am fost pe trei până la ultimul echipaj, cel al Elveției. Toată lumea mă felicita, dar eu parcă simțeam că voi fi depășit”.
Toate participările României la Jocurile Olimpice de iarnă: medalii - aur, argint, bronz - TOTAL!
Despre Pyeongchang, locația Jocurilor Olimpice de iarnă din 2018
Pyeongchang a fost ales ca oraș-gazdă pe data de 6 iulie 2011 în cadrul a celei de-a 123-a întruniri a CIO din Durban, Africa de Sud, celelalte două candidate pentru găzduirea acestei ediții fiind Annecy (Franța) și München (Germania). Pyeonchang a câștigat cea de-a treia candidatură consecutivă, eșuând în trecut în fața orașelor Vancouver (Canada) și Soci (Rusia).
Satul Olimpic de la Pyeongchang, cu 600 spatii de cazare dispuse în opt clădiri cu cate 15 etaje, urmează a găzdui 3.894 de sportivi și membri ai delegațiilor, în perioada 9-25 februarie 2018, alți 2.268 de sportivi paralimpici fiind așteptați în perioada 8-18 martie 2018.
Va prima ediție a Jocurilor Olimpice de iarnă și a doua a Jocurilor Olimpice organizate în Coreea de Sud; Jocurile Olimpice de vară din 1988 au avut loc în Seul.
surse: agerpres.ro, cosr.ro, wikipedia.org, SkiPassMagazine
Alexis Sanchez, condamnat la închisoare! Jucătorul lui Manchester United, pe o listă lungă a fotbaliștilor certați cu le... FCSB, misiune imposibilă în Europa League! UEFA a dat verdictul necruțător pentru trupa lui Dică înainte de ”dubla” cu L...