Antena Căutare

La 5 ani după duelul cu Halep de la Cincinnati, Marion Bartoli revine în circuit! Top 5 reveniri de succes în lumea tenisului mondial

În august 2013, Simona Halep o învinge pe deținătoarea titlului de la Wimbledon, Marion Bartoli, scor 3-6, 6-4, 6-1, în turul II la Cincinnati. Imediat după finalul meciului, jucătoarea de 28 de ani din Franța face un anunț șoc: ”Partida contra lui Halep a fost ultima din carieră.”

În august 2013, Simona Halep o învinge pe deținătoarea titlului de la Wimbledon, Marion Bartoli, scor 3-6, 6-4, 6-1, în turul II la Cincinnati. Imediat după finalul meciului, jucătoarea de 28 de ani din Franța face un anunț șoc: ”Partida contra lui Halep a fost ultima din carieră.”

La acea vreme, sportiva din Hexagon, profesionistă din 2000, dezvăluia că are dureri puternice la fiecare partidă disputată, astfel că, dacă ar continua, nu ar face altceva decât să îşi prelungească agonia. "Corpul meu nu mă mai ascultă, simt că nu mai pot. Am trecut prin multe accidentări şi mereu am forţat pentru a rămâne în top. Nu mai am energie să continuu. Mi-am văzut visul cu ochii, am câştigat o finală de Grand Slam, acum e timpul să am grijă de mine. Am dureri mari la fiecare meci, după aproximativ 45 de minute - o oră de joc.", a spus franţuzoaica, pentru wtatennis.com.

La 5 ani de la anunțul de la Cincinnati, campioana de la Wimbledon, ajunsă la 33 de ani, a anunțat că va reveni în circuitul profesionist de tenis începând din anul viitor. "Sunt foarte fericită să vă anunţ că voi reveni în circuitul profesionist. Sper să fiți alături de mine și să împărtășim împreună emoțiile meciurilor de tenis”, a afirmat Bartoli, într-un mesaj postat pe Twitter. Revenirea sa în turneele WTA se va produce în luna martie, cu ocazia Open-ului de la Miami.

Prin decizia anunțată în această săptămână, Marion Bartoli se înscrie pe o listă lungă a jucătorilor și jucătoarelor de tenis care, după o temporară retragere, au revenit în circuit. O parte dintre ei au făcut-o cu brio, câștigând turnee importante.

Cel mai recent exemplu din circuitul feminin îl oferă belgianca Kim Clijsters. Debutantă în circuitul WTA la 16 ani în 1999, Clijsters s-a retras încă de la vârsta de 24 de ani, în 2007, pentru a se dedica familiei, însă a revenit pe teren în 2009 şi a devenit singura jucătoare din istorie care a câştigat un Grand Slam (US Open) la care participat datorită unui wild card.

În finala din 2009, Clijsters a trecut de Caroline Wozniacki în două seturi, scor 7-6, 6-3.

Andre Agassi, unul dintre cei mai mari jucători americani din istorie, a avut o perioadă dificilă la finalul anilor 90. După o serie de probleme personale și extra-sportive, play-boy-ul american a revenit în circuit în 1997, a muncit din răsputeri, iar din 1999 a început drumul către cele 4 turnee de Grand Slam. În 1999 a reușit să câștige Roland Garros-ul. În același sezon s-a impus și la US Open, pentru ca în 200 să triumfe la Wimbledon. Cu Wimbledonul din 1992, Agassi intra în istorie.

La începutul anilor 90, tenisul feminin era dominat Monica Seles o tânără jucătoare americană cu origini iugoslave. Născută în fosta Iugoslavie, Seles a câştigat primul turneu de Grand Slam în 1990, în Franţa, iar în 1991 a ajuns pe primul loc în clasamentul mondial, la vârsta de 17 ani, şi şi-a păstrat poziţia până în aprilie 1993, când a fost înjunghiată în timpul unui meci care a avut loc la Hamburg, în Germania.

Seles nu a mai evoluat timp de două sezoane după acel incident, dar după ce a revenit în circuit, în 1995, a câştigat Openul Canadei şi Australian Open, şi s-a calificat în finala US Open. Seles a devenit cetăţean american în 1994, iar ultimul meci l-a avut în 2003, în Franţa, când a pierdut în primul tur în faţa Nadiei Petrova.

O altă legendă a tenisului care a traversat momente de cumpănă a fost Pete Sampras. După cele 7 titluri câștigate la Wimbledon în anii 2000, americanul și-a pierdut motivația și se părea că finalul carierei este aproape. După ce în 2000 și 2001 nu a reușit nici măcar să treacă de tururile inaugurale la turneele importante, Sampras și-a revenit în 2002 și a câștigat la US Open în fața eternului său rival, Andre Agassi.

O poveste de viață cruntă are și austriacul Thomas Muster. Aflat în vârful formei sportive în 1989, Thomas Muster a suferit un accident tulburător. Austriacul se găsea la Miami, pregătindu-se pentru o finală cu Ivan Lendl. În momentul în care îşi descărca lucrurile din portbagajul maşinii sale, un şofer beat l-a izbit în plin pe Muster. În urma impactului, ligamentele piciorului său stâng au fost demolate, iar unii medici s-au declarat sceptici, chiar asupra faptului dacă Thomas va mai putea merge vreodată.

Lupta și ambiția aveau să învingă în cazul lui Muster. La două săptămâni distanţă, campionul de la Roland Garros a revenit pe terenul de tenis, lovind mingea din scaunul cu rotile. Încrederea în forţele proprii s-a dovedit esenţială, revenind după doar 22 de săptămâni într-un meci oficial. În 1996, Muster a devenit lider mondial, rămânând în istorie ca unul din cei mai devotaţi şi ambiţioşi sportivi.

foto: tennis.com

ULTIMA ORĂ! Dinamo îi dă lovitura lui Gigi Becali! Jucătorul care a negociat cu FCSB vine la echipa lui Vasile Miriuță... BREAKING NEWS! FCSB a dat lovitura iernii! ”Perla” Ligii 1 a semnat cu formația lui Nicolae Dică pe 5 sezoane!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x