Antena Căutare

Liga 1: LPF a aprobat caietul de sarcini pentru drepturile TV

Adunarea Generala a LPF a aprobat, in cursul zilei de luni, caietul de sarcini pentru viitoarea licitatie a drepturilor de televizare din Liga 1.


13 echipe din Liga 1 au fost de acord cu cele inscrise in caietul de sarcini, in timp ce Steaua nu a fost de acord.

"Cluburile au studiat caietul de sarcini, s-au facut propuneri si s-a ajuns la o concluzie. Caietul de sarcini a fost aprobat cu majoritate de voturi, nu in unanimitate, pentru ca Steaua a votat impotriva, la un anumit segment, Sportul s-a abtinut, iar clubul Universitatea Craiova nici macar nu a participat. S-a aprobat structura contractului si s-a rezolvat si problema cu pachetele, astfel ca in final au ramas noua pachete. Licitatia a ramas stabilita pentru 4 aprilie, ora 12.00" - Valentin Alexandru, secretar general al LPF.

Daca toate cele noua pachete vor fi vandute, suma minima la care se poate ajunge este 36,5 milioane de euro.

Cum se impart banii pe pachete

Conform celor stabilite luni, drepturile tv din Liga 1 vor fi impartite in noua pachete (cate unul pentru fiecare meci al etapei). Astfel, primele sapte pachete costa 4,2 milioane de euro pe stagiune, cel cu numarul opt se ridica la o valoare de 3,6 milioane de euro, in timp ce ultimul (cel cu numarul noua) este cotat la 3,5 milioane de euro. Dupa cum a precizat Dumitru Dragomir (presedintele LPF), ultimul parchet (nr. cel de 3,5 milioane de euro) ar fi dorit de TVR.

In aceste conditii, daca Liga Profesionista de Fotbal reuseste sa vanda toate pachetele la preturile minime stabilite luni, s-ar ajunge la o suma totala de 36,5 milioane de euro pe sezon. Acest lucru nu este insa obligatoriu, Liga putand sa vanda doar un singur pachet (varianta totusi destul de putin probabila).

"Adunarea Generala a hotarat in majoritate, nu conteaza ca un club nu a fost de acord. Asta este democratie. Sunt multumit de toti membrii Adunarii Generale, inclusiv de aceia care voteaza stramb" - Dumitru Dragomir, presedintele LPF.

Liga Profenionista de Fotbal urmeaza sa vanda, pe 4 aprilie, drepturile tv din Liga 1 pentru sezoanele 2011 - 2012, 2012 - 2013 si 2013- 2014.

sursa:Hotnews

Oficial: Steaua l-a transferat pe brazilianul Maicon... OFICIAL: Cursa din Bahrain, anulata. F1 2011 incepe in Australia!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x