- Marele Premiu de Formula 1™ al Braziliei e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 1 - 3 noiembrie 2024!
- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite începe din 17 noiembrie, numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
Lupta pentru postul de președinte al Federației Române de Fotbal s-ar putea încheia înainte de a începe. Site-ul FRF.ro a anunțat azi că o decizie a Curții de Apel București aprobă solicitarea făcută de forul condus de Răzvan Burleanu, în legătură cu la obligarea Ministerului Tineretului și Sportului la emiterea avizului prevăzut pe Legea Educației Fizice și Sportului pentru modificările aduse Statutului FRF prin Adunarea Generală din 27.05.2017. În acest context, Ionuț Lupescu nu mai poate candida la șefia FRF.
UPDATE! La scurt timp după măsura Curții de Apel București, Ionuţ Lupescu a oferit prima reacţie:
”Aşteptăm, în primul rând, decizia instanţei. Oricare va fi decizia, aceasta nu este definitivă, dacă MTS va face recurs. În orice situaţie, există soluţii. Îi asigur pe toţi membrii afiliaţi şi publicul larg că voi candida pentru preşedinţia FRF, în ciuda încercărilor procedurale disperate ale Federaţiei de a mă împiedica să fiu pe buletinele de vot, pe 18 aprilie. Actuala conducere a FRF şi-ar dori să câştige la masa verde, nu pe teren. Este singurul mod în care poate câstiga alegerile, lucru care nu se va întâmpla. Competiţia se va disputa pe teren şi voi fi acolo”, a declarat Ionuţ Lupescu pentru Mediafax.
În articolul 50 din legea Educației Fizice și Sportului se pronunță faptul că ”un candidat poate participa la alegeri doar dacă a îndeplinit "un rol activ în cadrul fotbalului asociație (ca jucător sau ca oficial în cadrul FRF/LPF/AJF/AMFB sau structuri sportive) pentru cel puțin 2 ani în ultimii 5 ani anteriori datei la care este propus ca și candidat. Dovada îndeplinirii acestei condiţii se face cu o declaraţie pe proprie răspundere, legalizată la notar".
În aceste condiții, conform gsp.ro, Ionuț Lupescu nu poate candida pentru președinția FRF, informație confirmată și de Răzvan Burleanu: ”Dacă Mircea Sandu ar fi adoptat această regulă, nu aș fi putut candida și face aceste reforme. Dar m-aș fi implicat în fotbal. Marica și Chivu pot candida. Situatia lor este acoperită. Nu știu situatia lui Lupescu, dar UEFA nu intră în categoriile acoperite de acest articol", a declarat Răzvan Burleanu, în 2017.
Decizia dată azi de Curtea de Apel nu este definitivă. Ministerul Tineretului și Sportului poate face apel în termen de 15 zile, atunci cazul va continua să se judece în justiție, iar Lupescu ar putea candida. Cea mai complicată ar fi varianta în care el ar câștiga alegerile și ulterior modificările făcute de Burleanu vor fi validate definitiv și irevocabil în instanță, caz în care victoria lui Lupescu ar fi anulată!
Iată decizia Curții de Apel publicată pe site-ul frf.ro:
”Curtea de Apel București s-a pronunțat astăzi asupra cererii Federației Române de Fotbal cu privire la obligarea Ministerului Tineretului și Sportului la emiterea avizului prevăzut pe Legea Educației Fizice și Sportului pentru modificările aduse Statutului FRF prin Adunarea Generală din 27.05.2017.
Instanța a admis prin hotârâre judecătorească solicitarea FRF, respingând ca neîntemeiate toate obiecțiile formulate de Ministerul Tineretului și Sportului. În cadrul acțiunii sale, FRF a arătat că MTS a acționat cu exces de putere atunci când a refuzat să emită avizul cu privire la modificările aduse Statutului FRF, având astfel o conduită contrară legii.
Pe această cale, în acord cu hotărârea judecătorească citată, Federația Română de Fotbal evidențiază încă o dată că respectă în mod strict și complet legea prin modificările statutare votate, dezavuând obiecțiile nefondate ale MTS.
Federația Română de Fotbal a fost reprezentată de o echipă condusă de avocat Dan Cristea (societatea civilă de avocatură “Țuca Zbârcea & Asociații”) și Adrian Stângaciu, sef serviciu juridic FRF.”