Lucian Bălan, fostul jucător al Stelei și totodată, castigator al Ligii Campionilor în 1986, a trecut în neființă în cursul după-amiezii de 12 noiembrie.
Potrivit informațiilor, acesta s-a sinucis. Băiatul fostului stelist este cel care a sunat imediat la serviciul de Ambulanță, în jurul orei 18:15.
A fost, din păcate, prea târziu, căci Lucian Bălan a decedat în urma unei supradoze de medicamente.
"Vă iubesc pe toți și vă îmbrățișez, dar aceasta e dorința mea!", a fost mesajul de adio al lui Lucian Bălan. (Sursa: digisport.ro)
La auzul acestei vești tragice, reacțiile apropiaților nu au întârziat să apară.
Lucian Bălan trecea printr-o perioadă extrem de dificilă
FC Steaua București a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj emoționant:
„Fotbal Club Steaua București își exprimă durerea la auzul veștii că legendarul Lucian Bălan a părăsit această lume la vârsta de 56 de ani.
Fostul câștigător al Cupei Campionilor Europeni și Super Cupei Europei cu Steaua a decis să-și pună capăt zilelor la aproximativ o lună după ce-și pierduse mama.
Clubul nostru îi urează celui care ne-a părăsit pentru totdeauna să înscrie cât mai multe goluri în meciurile pe care le va disputa în ceruri alături de alte legende ale Stelei care ne-au părăsit de-a lungul anilor!
Dumnezeu să-l odihnească în pace!
Lucian Bălan a fost un mijlocaș născut pe 25 iunie 1959, la București, care a devenit celebru în fotbalul românesc în anii '80, când a câștigat, alături de Steaua, Cupa Campionilor Europeni și Super Cupa Europei. A făcut junioratul la Autobuzul București și Minerul Cavnic, debutând, în fotbalul mare, însă, la FCM Baia Mare, pentru care a jucat timp de șapte sezoane. A ajuns în Ghencea în 1985 și a jucat pentru Steaua până în 1989, perioada în care și-a câștigat locul de legenda a clubului, cucerind, pe lângă cele doua trofee europene, 4 titluri de campion al României și 3 Cupe ale României.
În 1989, după ce a disputat finala Cupei Campionilor cu AC Milan, pierdută de Steaua cu 4-0, s-a transferat în Belgia, la Klub Beerschot Antwerpen, de unde a ajuns la Real Murcia, din Spania. În 1990 a revenit la Steaua, de unde s-a retras la sfârșitul sezonului 1990-1991. Deși a fost câștigător al celui mai râvnit trofeu din fotbalul european, a evoluat o singură dată pentru echipa națională a României. În 2010, pentru o scurtă perioadă de timp, a ocupat funcția de antrenor în cadrul Centrului de Copii și Juniori al Stelei. A fost numit maestru internațional al sportului și a primit decorația Meritul Sportiv - clasa I.”
De ce s-a sinucis Lucian Bălan! Ies la iveală detalii dureroase despre viața fostului stelist!
"Ştiam că trece printr-o perioadă dificilă şi că are probleme, dar nu mă gândeam niciodată că va alege acest final" - Gabi Balint, la Digisport.
"Eu vorbeam în fiecare săptămână cu el. Era singur şi foarte afectat de moartea mamei lui. Avea și probleme cu şprițul, nu doar cu jocurile de noroc. E o mare pierdere" - Adrian Bumbescu
"Îmi este foarte greu să vorbesc. Abia am aflat. Cînd vorbeam cu el era binedispus și niciodată nu s-a plîns de problemele pe care le are. Auzisem că obținuse și o pensie și nu avea probleme financiare" - Marius Lăcătuș la Digi
CINE A FOST LUCIAN BĂLAN:
Data naşterii: 25 iunie 1959
Locul naşterii: Bucureşti
Debut: 26 noiembrie 1978, în FC Baia Mare - Politehnica Timişoara 0-2
Palmares: de patru ori campion al României ( şi două Cupe ale României cucerite cu Steaua Bucureşti, câştigător (1986) şi finalist (1989) al Cupei Campionilor Europeni, câştigător al Supercupei Europei (1987) şi o finală de Cupa Intercontinentală (1987), toate cu Steaua.
Cifre interne: A jucat 232 de jocuri în Divizia A şi a marcat de 17 ori
Cifre naţională: O singură selecţie sub tricolor