Antena Căutare

O scrisoare si-un "Te iubesc": Sigur ai fi vrut sa-l cunosti pe Chester Williams

Rugby. Scrisoare. Te iubesc. Chester Williams. Timisoara. Africa de Sud. S-ar putea sa nu gasesti legatura, dar ea a fost. Ba chiar s-a manifestat intr-un mod puternic. Despartirea a fost grea

Pentru a intelege povestea, trebuie sa-l cunoastem pe Chester Williams. In certificat mai apare si Mornay, tot acolo unde zice ca-i nascut in 1970. I-a placut rugby-ul si oricand l-ai intreba ti-ar raspunde ca la asta se pricepe cel mai bine! Si are dreptate. In 1995, a devenit campion mondial cu Africa de Sud. Era starul echipei asa ca a fost alintat "Perla Neagra".

Cum cariera de jucator nu poate dura la infinit, in 2001 si-a inceput-o pe cea de antrenor. Dupa aproape 11 ani, nici el nu stie cum, a ajuns in Romania. S-a inteles cu RCM Timisoara si de aici incepe cea mai frumoasa poveste de dragoste. Cand un campion mondial iti intra in vestiar ti-e greu sa iti ridici privirea. Dai un salut cu glas tremurand si te rogi sa nu se ia de tine la prima schema.

A scos tot din elevii sai si le-a trecut in palmares doua titluri de campioni. Ii poti intreba, toti iti vor spune ca nu reuseau fara Chester. Dupa aproape doua sezoane, "Perla Neagra" n-a mai aparut in vestiar. N-a spus nimanui nimic, i-a lasat sa se concentreze doar la rugby. Fiecare jucator a primit o scrisoare, una pe care n-au reusit s-o citeasca fara s-o fereasca de lacrimi. N-ai fi zis, nu?

"Iata ca a sosit timpul sa imi iau ramas bun de la locurile si oamenii pe care am ajuns sa ii iubesc atat de mult. Imi este foarte greu sa iti spun la revedere astazi, pentru ca mi-ai ramas in inima. Da, uneori am fost foarte aspru cu tine dar, asa cum am spus intotdeauna, nu ma refeream la tine, ci la situatia in care ne-am regasit in momentul respectiv", isi incepe sud-africanul scrisoarea, redactata si in romana si in engleza.

Le-a mai transmis ca sportul fara principii e o munca in gol, una care nu duce nicaieri. "Principiile in viata, inclusiv in sport, joaca un rol esential pentru succes. Sper ca dupa ce vei citi aceasta scrisoare, vei intelege ca nu am renuntat din cauza ta, ci din cauza prinicpiilor mele de viata in ceea ce priveste familia mea". Cine sa-l condamne?

A plecat un campion, dar au ramas alti campioni. Cei care au inteles mai presus de cuvinte mesajul celui pe care Nelson Mandela il ruga sa-i vorbeasca despre sport.

Galerie FOTO: Ce-a fost in mintea lor? TOP 5 cele mai urate tricouri de fotbal din istorie... VIDEO si FOTO: Brazilienii isi aleg Miss Bum Bum 2013! Vezi cum arata cel mai fierbinte joc...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x