Antena Căutare

Paul Pârvulescu (Academica Clinceni), suspendat provizoriu pentru suspiciuni de dopaj

Fundaşul Paul Pârvulescu de la Academica Clinceni a fost suspendat provizoriu de Agenţia Naţională Antidoping (ANAD), începând cu 3 iunie, după ce a declarat într-o emisiune difuzată pe Internet că a urmat o terapie cu injecţii intravenoase la o echipă din România.

"Eu la FCSB n-am făcut ozonoterapie. Am făcut în altă parte, dar nu la Steaua, am făcut la o altă echipă din ţară. Când făceam ozonoterapie, a doua zi mă simţeam rău. Apoi, în următoarea zi eram ok. Nu pot să spun unde am făcut, la ce echipă, pentru că aş pune doctorul de acolo într-o situaţie delicată. Eu n-am făcut insuflaţii rectale, ci injecţii în venă. Nu era ceva wow, iar din punctul de vedere al sănătăţii e OK. Dar e doping, da ", a spus jucătorul, la GSP Live, în urmă cu aproape o lună.

Potrivit gsp.ro, ANAD s-a autosesizat după aceste afirmaţii şi l-a suspendat provizoriu pe jucător, pentru că manipularea sângelui este considerată dopaj. Jucătorul nu are voie nici să se natreneze cu echipa lui.

Preşedintele ANAD, Cristian Balaj, a precizat că Pârvulescu a fost suspendat provizoriu până când va fi cercetat cu privire la suspiciunile de încălcare a reglementărilor antidoping.

"Un jucător care în presă a declarat că a folosit o metodă interzisă şi anume injecţiile intravenoase care intră sub incidenţa M2 şi aşa cum v-am spus în repetate rânduri, de fiecare dată când avem informaţii, suspiciuni, declaraţii cum că o persoană a încălcat reglementările antidoping, noi o trimitem la Departamentul Investigaţii. Îmi este greu să spun în acest moment dacă el va fi găsit sau nu vinovat, există prezumţia de nevinovăţie, doar că aşa cum am văzut şi în presă anumite întrebări care apar, de ce el trebuie această perioadă de gestionare a cazului până se demonstrează dacă este sau nu vinovat. De ce el trebuie să fie suspendat provizoriu? Răspunsul este simplu: ne obligă codul. Codul spune că atunci când un sportiv este notificat pentru că are anumite suspiciuni de încălcare a reglementărilor antidoping sub procedura capitolului M2 şi vorbim despre injecţii intravenoase, automat apare şi suspendarea provizorie", a declarat Cristian Balaj, pentru Telekom Sport.

Jucătorul de 31 de ani riscă o suspendare de la doi la patru ani dacă va fi găsit vinovat.

Paul Pârvulescu a mai evoluat în carieră la echipele Gaz Metan Mediaş, Steaua, FC Viitorul, FC Voluntari, ASA Târgu Mureş, St. Polten, Wisla Plock şi Poli Iaşi.

Sursa : news.ro

Raliul Marii Britanii a fost anulat din cauza coronavirusului... Antrenorul Ionuţ Popa a suferit un stop cardio-respirator şi a fost internat la Spitalul Judeţean Arad...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 20 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Alexandra Ungureanu
Hello Chef sezonul 7, 20 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Alexandra Ungureanu Sambata, 20.04.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x