Antena Căutare

"Piaţa Nadia Comăneci" a fost inaugurată în Parcul olimpic din oraşul canadian Montreal! În 1976, gimnasta româncă a primit NOTA ZECE!

"Piaţa Nadia Comăneci" a fost inaugurată în Parcul olimpic din oraşul canadian Montreal, locul unde gimnasta româncă a primit nota perfectă în anul 1976.

"Piaţa Nadia Comăneci" a fost inaugurată în Parcul olimpic din oraşul canadian Montreal, locul unde gimnasta româncă a primit nota perfectă în anul 1976.

Invitatul special al ceremoniei a fost chiar Nadia Comăneci, alături de care s-au aflat soţul ei, Bart Conner, boxer-ul român Lucian Bute şi gimnastul Marius Urzică.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

În piaţa care îi poartă numele, Nadia are inclusiv un monument şi un portret. Preşedintele parcului Olimpic a declarat că "Piaţa Nadia Comăneci" este un loc simbolic, ce arată afecţiunea locuitorilor din Montreal pentru gimnasta noastră.

"Zeiţa de la Montreal", cea mai cunoscută gimnastă din toate timpurile şi prima sportivă din lume care a luat nota maximă în acest sport, la Jocurile Olimpice de vară de la Montreal 1976, s-a născut la 12 noiembrie 1961, la Oneşti.

De la şase ani, Nadia a început să practice gimnastica, iar la 11 ani, a ocupat locul I în proba de individual compus a Campionatelor naţionale de juniori, dar şi în concursul pe echipe.

O zeiţă perfectă, o prestaţie inegalabilă

La Jocurile Olimpice de la Montreal, Nadia a devenit prima gimnastă din era modernă a acestui sport care a primit nota 10, după prestaţia ei la paralele inegale. Până la sfârşitul competiţiei, gimnasta din România a mai obţinut încă şase note de zece.

Nadia Comăneci a cucerit trei medalii de aur la Montreal, la individual compus, bârnă şi paralele inegale, o medalie de argint pe echipe şi o medalie de bronz la sărituri. După JO de la Montreal, Nadia a apărut pe coperţile revistelor Time, Newsweek şi Sport Illustrated, toate în aceeaşi săptămână.

În 1996, Nadia Comăneci a intrat în Galeria "Hall of Fame" a gimnasticii internaţionale. În acelaşi an, Nadia s-a căsătorit cu campionul olimpic american, Bart Connor. Nadia a fost numită de postul ABC News şi Ladies Home Journal printre cele mai importante o sută de femei ale secolului XX. În decembrie 2003 a apărut prima carte scrisă de Nadia Comăneci, "Scrisori către o tânără gimnastă".

Nadia a devenit, în 1999, primul sportiv care a fost invitat să ţină un discurs la sediul ONU, cu ocazia anului internaţional al voluntariatului.

Nadia a devenit mamă la 3 iunie 2006. Nadia şi Bart şi-au botezat fiul Dylan Paul.

România - Kazahstan, ora 21:45! Echipa oficială de start a ”tricolorilor” la debutul lui Cosmin Contra... VIDEO: România - Kazahstan 3-1! ”Refuzații” lui Daum, Budescu și Keșeru, îi aduc un debut liniștitor lui Cosmin Contra...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x