Antena Căutare

RLIF neagă faptul că i-ar fi permis lui Folau să joace pentru Tonga: Pe noi nu ne-a întrebat nimeni

Rugby League International Federation (RLIF), organismul care patronează rugbiul în 13, a negat faptul că şi-ar fi dat acordul ca sportivul Israel Folau, suspendat de forurile australiene care organizează rugbiul în 15 pentru comentarii homofobe, să evolueze pentru naţionala statului Tonga.

Rugby League International Federation (RLIF), organismul care patronează rugbiul în 13, a negat faptul că şi-ar fi dat acordul ca sportivul Israel Folau, suspendat de forurile australiene care organizează rugbiul în 15 pentru comentarii homofobe, să evolueze pentru naţionala statului Tonga.

Folau a anunţat, luni, că va reveni în sportul cu balonul oval şi va evolua pentru Tonga, într-o competiţie de rugby în 13.

"Sunt recunoscător pentru că am oportunitatea de a-l reprezenta pe Dumnezeu, de a-mi reprezenta familia şi de a reprezenta poporul din Tonga", a declarat Folau, potrivit New Zeeland Herald.

În plus, Folau a mulţumit şi RLIF pentru că şi-a dat acordul pentru ca el să evolueze în Oceania Cup, în octombrie şi noiembrie. Şi federaţia din Tonga a susţinut că Folau are acceptul RLIF ca Folau să joace.

Presa engleză a ridicat unele semne de îndoială cu privire la acordul RLIF, ţinând cont de faptul preşedintele ARLC, comisia australiană a Rugby League (rugby în 13), Peter Beattie, i-a interzis lui Folau accesul în acest sport, în ţara lui natală. Iar Beattie este şi vicepreşedinte al RLIF.

Iar forul de rugby în 13 a confirmat faptul că nu a făcut aşa ceva şi, mai mult, nici nu a fost consultat.

"Rugby League International Federation are cunoştinţă de un comunicat de presă emis de Tonga National Rugby League, care arată că RLIF a aprobat ca Israel Folau să reprezinte Tonga în meciuri internaţionale. Comunicatul este incorect, RLIF nu a fost solicitată formal să ia în considerare această problemă", se arată într-un comunicat RLIF.

"Consiliul de adminsitraţie al RLIF nu a luat nicio decizie cu privire la vreo cerere de înregistrare a lui Israel Folau. În calitate de membru al consiliului RLIF, ca reprezentant al ARLC, pot asigura că asta nu s-a discutat niciodată şi nici nu a fost menţionată la întrunirile consiliului", a declarat Beattie.

Nici Frank Endacott, noul antrenor al echipei statului Tonga, nu are cunoştinţă de faptul că va avea la dispoziţie noi jucători.

"Aş vrea să vă ajut, dar nu ştiu. Am înţeles că oficiali tongani au vorbit cu el şi cu fratele lui şi şi-au dat acordul de a evolua pentru Tonga şi că au trecut de forul internaţional", a spus el, potrivit Sydney Morning Herald.

În luna aprilie, federaţia australiană, Rugby Australia (rugby în 15), i-a reziliat contractul de jucător profesionist lui Israel Folau, după afirmaţiile homofobe făcute de acesta pe reţelele de socializare. "Beţivii, homosexualii, adulterii, mincinoşii, curvarii, hoţii, ateii, idolatrii, iadul vă aşteaptă. Căiţi-vă! Numai Iisus vă poate ajuta", a scris cel mai cunoscut şi cel mai bine plătit rugbist australian, creştin fundamentalist, pe Instagram.

După ce Rugby Australia şi clubul său, New South Wales Waratahs, l-au ameninţat că îi vor rezilia contractul, sportivul a precizat că nu regretă afirmaţiile şi că, dacă aşa vrea Dumnezeu, va pune capăt carierei de rugbist profesionist.

Din acest motiv, contractul lui Folau a fost reziliat în cele din urmă.

Israel Folau avea un contract valabil până în 2022 cu Rugby Australia şi cu clubul său, în valoare de multe milioane de dolari anual. Sportivul a evoluat de 73 de ori în echipa naţională şi ar fi urmat să participe la Cupa Mondială din Japonia.

Ulterior, Folau a dat în judecată federaţia australiană (Rugby Australia) şi clubul NSW Waratahs, pentru că i-au reziliat contractul de sportiv profesionist.

În plângerea formulată la Curtea federală australiană, Folau cere despăgubiri de 10 milioane de dolari australieni (aproximativ 6,1 milioane de euro) şi permisiunea de a-şi duce mai departe contractul de rugbist profesionist.

Sportivul acuză Rugby Australia şi clubul NSW Waratahs de discriminare, considerând că rezilierea înţelegerii a fost făcută din cauza convingerilor sale religioase.

Procesul va avea loc la 4 februarie 2020. Înainte de proces va avea loc o mediere, la 13 decembrie.

Sursa : news.ro

Carl Froch, fost adversar al lui Lucian Bute, crede "sută la sută" că Pământul este plat... Irina-Camelia Begu şi Ligia Marozava, în sferturi la Taşkent...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x