Simona Halep a câştigat turneul Praga, după un meci excelent cu Elise Mertens

Simona Halep, locul 2 WTA şi cap de serie numărul 1, a câştigat, duminică, turneul de categorie WTA International de la Praga, după ce a învins-o, în finală, cu 6-2, 7-5, pe belgianca Elise Mertens, locul 23 WTA şi cap de serie numărul 3.

Acesta a fost primul turneu disputat de Simona Halep din februarie, după întreruperea circuitului feminin cauzată de pandemia de coronavirus. Pentru sportiva română, succesul de la Praga Open este trofeul cu numărul 21 din carieră, al doilea în acest an, în 38 de finale jucate.

Simona Halep a câştigat turneul de la Praga, după 6-2, 7-5, cu Elise Mertens

Un meci bun, cu lovituri de calitate au oferit cele două jucătoare, în ultimul act al competiţiei din capitala Cehiei. Halep a făcut două seturi contrastante, unul aproape de perfecţiune şi al doilea cu suişuri şi coborâşuri, dar a fost jucătoarea mai bună, mai exactă, mai agresivă şi o învingătoare meritată.

Mertens a avut iniţiativa la început, fără o agresivitate apăsătoare, dar cu mingi bine direcţionate pe marginile terenului adversarei. Halep a luat startul mai greu şi a fost puţin surpinsă de atacurile belgiencei.

Dar românca a corectat repede erorile din jocul ei, a lungit traiectoria mingilor şi numărul de schimburi. Servicul româncei a fost ceva mai bun decât în meciurile anterioare, iar jocul ei la retur a fost letal pentru Mertens, al cărei serviciu nu a fost unul consistent.

Jucătoarea belgiană a început cu 2-0, după un break în ghemul secund. Din acel moment, Halep a luat setul pe cont propriu şi a cştigat şase ghemuri la rând, punând 6-2 pe tabelă în 38 de minute.

Două ghemuri consecutive au reprezentat cheia primului set. La 3-2, Halep a comis două duble greşeli şi a fost condusă cu 0-40. Ea a salvat încă o minge de break, înainte de a se distanţa la 4-2. Apoi, pe serviciul rivalei, situaţia aproape s-a repetat. Mertens a revenit de la 0-40, dar Halep a reuşit să facă 5-2, la a şasea minge de break.

După un al şaptelea ghem consecutiv câştigat de Halep, Mertens a revenit în joc cu un rebreak, profitând de graba Simonei de a încheia cu punct fiecare minge, şi a egalat la 1, în setul al doilea. Belgianca a mai luat un ghem, de 2-1, apoi a urmat un nou monolog al Simonei Halep, de trei ghemuri la rând şi fostul lider WTA s-a desprins la 4-2. Sportiva din Belgia a găsit resursele de a reveni la 4-4 într-o inexplicabilă creştere a nivelului de enervare al jucătoarei române, nemulţumită şi când puncta. Halep a pierdut şi următorul ghem, în care a avut minge de break. De la 4-5, campioana de la Wimbledon şi Roland Garros şi-a înfrânt demonii, ca de multe alte ori, şi cu trei ghemuri câştigate la rând a pus capăt finalei, scor 7-5, după o oră şi 33 de minute de joc.

Calificarea în finală este recompensată cu un premiu de 14.000 de dolari şi cu 180 de puncte WTA. Câştigătoarea va primi 25.000 de dolari şi 280 de puncte WTA.

Finalele jucate până acum de Simona Halep sunt următoarele:

Titluri WTA de simplu: 21 - Praga (WTA International), Dubai (Premier) - 2020, Wimbledon (Grand Slam) - 2019, Montreal (Premier 5), Roland Garros (Grand Slam), Shenzhen (WTA), toate trei în 2018, Madrid (Premier Mandatory), în 2017, Montreal (Premier 5), Bucureşti (WTA), Madrid (Premier Mandatory), toate trei în 2016, Shenzhen (WTA), Dubai (Premier 5), Indian Wells (Premier Mandatory), toate trei în 2015, Doha (Premier 5), Bucureşti (WTA), ambele în 2014, Nurnberg (WTA), 's-Hertogenbosch (WTA), Budapesta (WTA), New Haven (Premier), Moscova (Premier) şi Sofia (turneul "mic" al campioanelor), toate cele şase în 2013;

Finale WTA de simplu: 17 - Madrid (Premier Mandatory), Doha (Premier) - 2019, Cincinnati (Premier 5), Roma (Premier 5), Australian Open (Grand Slam) - în 2018, Beijing (Premier Mandatory), Cincinnati (Premier 5), Roland Garros (Grand Slam), Roma (Premier 5) - în 2017, Rogers Cup (Toronto), Cincinnati (ambele de categorie Premier 5) - în 2015, WTA Finals - Singapore (Turneul Campioanelor), Roland Garros (Grand Slam), Madrid (Premier Mandatory) - toate trei în 2014, Bruxelles (Premier), în 2012 şi Fes (WTA), în 2011 şi 2010.

Citește și
petrică-cercel-fiul-lui-ionuț-cercel
Ionuț Cercel, fiul lui Petrică Cercel, mesaj emoționant la aproape două luni de la moartea tatălui său: "Până în ultimul moment"
Ionuț Cercel, fiul lui Petrică Cercel, mesaj emoționant la aproape două luni de la moartea tatălui său: "Până în ultimul moment"
banel nicolita
Fosta soție a lui Bănel Nicoliță rupe tăcerea după ce sportivul s-a refugiat în SUA. Ce primesc cele două fete de la el
Fosta soție a lui Bănel Nicoliță rupe tăcerea după ce sportivul s-a refugiat în SUA. Ce primesc cele două fete de la el
barbat dormind intr-un pat alb
Un bărbat dormea în pat atunci când a simțit că ceva se mișcă. Când a ridicat pătura a încremenit de spaimă. Ce era lângă el
Un bărbat dormea în pat atunci când a simțit că ceva se mișcă. Când a ridicat pătura a încremenit de spaimă. Ce era lângă el
Mai multe articole
Parteneri
Dieta mediteraneană: principii, alimente permise și riscuri
Dieta mediteraneană este un regim alimentar bogat în ingrediente precum fructe, legume, cereale integrale și grăsimi sănătoase. Specialiștii în nutriție o recomandă drept o dietă delicioasă și hrănitoare. Aceasta are o mulțime de beneficii pentru sănătate.
Catine.ro
Ultimele știri