Între emoția admiterii la facultatea dorită și cea a licenței sau a masterului, mulți studenți trec în fiecare toamnă prin febra găsirii unui loc de cazare. Aceștia au avut de ales între căminele de stat sau cele private și chiriile cu mult mai scumpe.
Pentru norocoșii care prind, spre exemplu, unul din cele peste 5.000 de locuri in căminele puse la dispoziție de Universitatea București (total insuficiente pentru numărul studenților din provincie), o cameră de cămin poate costa între 80 și 1.500 lei/lună, pe alocuri și mai mult. Iar condițiile au rămas, în mare parte, ca pe vremuri, prin urmare, chiria modică vine la pachet cu o cameră nerenovată, saltele insalubre, gândaci și băi la capătul culoarului.
Prețul unui apartament cu 2 camere într-o zonă periferică a Bucureștiului pleacă de la 250 de euro și poate sări de 500 euro pentru o zonă centrală, în timp ce garsonierele au prețul de plecare undeva pe la 200 de euro.
Tinerii au in vedere mai multe variante atunci când iau in calcul locul unde vor locui pentru urmatoarele 9-10 luni.
Dacă îți dorești să locuiești în chirie, atunci vei deveni mai responsabil, lucru care te va ajuta mai târziu. Fiecare persoană își dorește momente de singurătate, în care să nu fie deranjat, lucru greu de realizat dacă locuiești în cămin, însă în chirie situația este alta și astfel scapi de colegii gălăgioși care te obosesc uneori.
Cei care aleg chiria în detrimentul căminelor studențești se pot bucura de intimitate și de spațiu. Te costa mai mult, însă ai libertatea unui spațiu doar al tău.
Pentru că știm cât de mult îți dorești să ai propriul tău spațiu, îți venim in ajutor cu peste 10.000 de anunțuri imobiliare doar pe HomeZZ.ro.
GALERIE FOTO! Bate-ntr-o juma' de secol! Pamela Anderson e precum vinul: cu cât mai vechi, cu atât mai bun!!... Ce mașină este potrivită pentru începători?...