Antena Căutare

Vremea a făcut ravagii! Oameni răniți, fire de tensiune rupte, mai multe trenuri blocate, localități rămase fără curent și drumuri naționale închise

Din cauza vremii mai multe trenuri de călători au fost blocate după ce firele de tensiune s-au rupt. Traficul rutier a fost întrerupt pe șapte drumuri naționale, iar în peste 131 de localităţi din 21 de judeţe, curentul electric a căzut.

Vremea a făcut ravagii! Oameni răniți, fire de tensiune rupte, mai multe trenuri blocate, localități rămase fără curent și drumuri naționale închise Galerie
Iarna a făcut ravagii în România

Trei trenuri de călători au fost blocate pe raza judeţului Brăila din cauza că firele de tensiune şi a pantografului au fost rupte de vânt, a informat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, Ştefan Stoian, conform Agerpres

Cinci persoane au fost rănite de copaci sau elementele de construcţie desprinse în localităţile Bucureşti, Oituz (Covasna), Drajna (Călăraşi) şi Borsec (Harghita), conform DSU, scrie sursa.

Citește și: Atenție, cod roșu! Iarna își intră în drepturi

Un număr de 30-35, de pasageri au fost preluaţi de trenul IR1861 Constanţa - Iaşi. Și pe ruta Galaţi - Buzău a rămas blocat în apropierea inelului de testări Făurei din cauza firului de tensiune rupt. În tren se aflau 15 călători. Pe direcția Bucureşti Nord - Galaţi, fiind, de asemenea, probleme, scrie sursa.

Electricitatea a avut și ea de suferit, după ce, din cauza vântului puternic, şase linii electrice aeriene de medie tensiune au fost afectate, în urma cărora mai multe localități din județul Constanța au rămas fără curent, a informat E-Distribuție Dobrogea, conform Agerpres.

"Pe fondul condiţiilor meteo deosebite (cod roşu şi portocaliu de vreme rea cu intensificări ale vântului de 70-85 km/h şi ninsoare) a fost afectată funcţionarea instalaţiilor E-Distribuţie Dobrogea", a transmis sursa citată. Echipele societății s-au mobilizat pentru a restabilii alimentarea cu energie electrică, a mai precizat sursa.

Vremea a paralizat și traficul rutier, fiind întrerupt, miercuri seara, pe şapte drumuri naţionale din cauza carosabilului acoperit cu zăpadă şi a arborilor rupţi de vânt, informează Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), scrie aceeași sursă.

Potrivit unei postări pe pagina de Facebook a DSU, în judeţele Brăila, Tulcea şi Buzău s-a luat decizia închiderii circulaţiei rutiere pentru toate tipurile de autovehicule pe toate drumurile naţionale şi judeţene în intervalul 5 februarie, ora 22,00 - 6 februarie, ora 8,00.

De asemenea, conform DSU, traficul feroviar este întrerupt pe două tronsoane de cale ferată (liniile 501 - Harghita şi 502 între Bistriţa-Năsăud şi Suceava).

În ceea ce priveşte traficul maritim, DSU precizează că manevrele portuare au fost suspendate în toate porturile de la Marea Neagră, precum şi pe Bara Sulina.

Din punctul de vedere al alimentării cu energie electrică a consumatorilor finali, au fost înregistrate întreruperi în 131 de localităţi din 21 de judeţe (Argeş, Bihor, Călăraşi, Cluj, Caraş-Severin, Constanţa, Covasna, Dâmboviţa, Galaţi, Harghita, Ilfov, Maramureş, Neamţ, Prahova, Satu Mare, Suceava şi Tulcea), fiind afectaţi 116.297 de gospodării, informează Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, conform Agerpres.

Tragedie în Turcia: cel puțin 28 de morți, după două avalanșe. Zeci de salvatori, îngropați sub zăpadă... Școli închise în mai multe județe din cauza vremii...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x