Antena Căutare

Alertă meteo! Cod galben de vânt puternic, în următoarea perioadă. Ce zone sunt vizate de avertizarea meteorologilor

Meteorologii au emis o informare meteo și o averitzare cod galben de vânt, pentru unele zone ale țării.

colaj-toamna-vant
Meteorologii anunță vânt puternic în următoarea perioadă | Shutterstock

Pas cu pas toamna începe să-și intre în drepturi. Meteorologii anunță intensificări ale vântului în următoarea perioadă. Pentru început, ANM a emis o iformare meteo de intensificări ale vântului, valabilă pentru perioada 06 octombrie, ora 12:00 – 08 octombrie, ora 10:00, care vizează zone din Transilvania și Banat.

„În intervalul menționat, vântul va avea intensificări în sudul, estul, nord-vestul și centrul țării, cu viteze în general de 45...55 km/h, iar local în Banat și sudul Transilvaniei, peste 55…60 km/h”, au anunțat meteorologii, potrivit meteoromania.ro.

Ce zone sunt vizate de avertizarea cod galben de vânt a meteorologilor

Pentru același interval de timp: 06 octombrie, ora 12:00 – 08 octombrie, ora 10:00 meteorologii au emis cod galben de intensificări susținute ale vântului, pentru zone din județul Caraș-Severin:

„În intervalul menționat, local în județul Caraș-Severin, vântul va avea intensificări susținute, cu viteze la rafală în general de 60...80 km/h, iar în sudul județului, peste 90...100 km/h””, au specificat meteorologii.

Cum va fi vremea în luna octombrie

Totodată, meteorologii au făcut o estimare a vremii pentru întreaga lună octombrie.

Pentru luna octombrie meteorologii anunță temperaturi cu până la 7 grade mai mici în luna octombrie, comparativ cu luna septembrie.

„Octombrie este cea mai stabilă lună de toamnă, când zile în şir vremea se menţine însorită, deşi nopţile devin tot mai reci. În majoritatea zonelor ţării apare fenomenul de brumă. Ţara noastră se află mai mult sub influenţa maximului barometric est european, iar dorsala anticiclonului Azoric se retrage treptat spre vestul continentului.

Din cauza modificării distribuţiei centrilor barici pe continent, dar şi reducerii duratei de strălucire a soarelui, temperaturile medii lunare din această lună sunt, în general, cu 5 - 7 grade Celsius mai mici decât cele din luna septembrie", au anunțat meteorologii, potrivit Digi24.

Prognoza meteo pentru săptămâna 11-18 octombrie 2021

Pentru perioada 11 - 18 octombrie 2021, meteorologii estimează temperaturi mai mici față de cele normale pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României şi cantităţi de precipitaţii, în general, apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Citește și: Prognoza meteo până la jumătatea lui octombrie. Cum va fi vremea în a doua lună de toamnă și când se răcește considerabil

Prognoza meteo pentru săptămâna 18-25 octombrie 2021

În săptămâna 18 - 25 octombrie 2021, temperaturile medii vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, în toate regiunile, iar cantitatea de precipitații va fi în general apropiată de normalul perioadei, dar cu posibilitatea unui uşor deficit local în sud-vestul ţării.

Prognoza meteo pentru săptămâna 25 octombrie – 1 noiembrie 2021

În ultima săptămână din luna octombrie, perioada 25 octombrie - 1 noiembrie 2021, mediile valorilor termice vor fi apropiate de cele specifice pentru această săptămână, la nivelul României. Totodată, cantităţile de precipitaţii estimate pentru acest interval vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile României, potrivit ANM.

Prognoza meteo 6 octombrie 2021. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi... Prognoza meteo 7 octombrie 2021. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x