Antena Căutare

Începe în această seară! ANM a emis informare meteo de ninsori, viscol şi polei în toată ţara, inclusv Capitala

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o informare de ninsori, viscol, precipitaţii mixte şi polei, valabilă la nivelul întregii ţări de miercuri seara, până vineri, la orele prânzului.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o informare de ninsori, viscol, precipitaţii mixte şi polei, valabilă la nivelul întregii ţări de miercuri seara, până vineri, la orele prânzului.

Conform prognozei, în intervalul 9 ianuarie, ora 22:00 - 11 ianuarie, ora 12:00, vor fi perioade cu precipitaţii, predominant ninsori, în toate regiunile şi se va depune strat nou de zăpadă local mai consistent, în special în Moldova.

Totodată, în Dobrogea, în sudul şi în estul Munteniei, precum şi în sud-estul Moldovei, vor fi precipitaţii mixte ce vor favoriza formarea poleiului, iar cantităţile de apă vor depăşi 15 - 20 l/mp.

Pe parcursul nopţii de joi spre vineri (10/11 ianuarie) şi vineri (11 ianuarie) vor fi intensificări temporare ale vântului în jumătatea de est a teritoriului şi la munte, cu viteze mai mari, cu rafale în medie de 55 - 65 km/h pe crestele montane şi în Moldova, unde ninsoarea va fi viscolită.

ANM menţionează că, în funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, ar putea actualiza informarea de vreme severă emisă miercuri.

Totodată, a fost emisă o prognoză specială pentru municipiul Bucureşti

De miercuri de la ora 20.00, până joi la ora 8.00, vremea va fi în general închisă şi se vor semnala precipitaţii predominant sub formă de ninsoare.

”Stratul de zăpadă nou depus va fi, în general, de 6...10 cm. Vântul va sufla slab şi moderat, cu rafale de cel mult 30 km/h. Temperatura minimă, mai ridicată decât în noaptea precedentă, va fi de -2...-1
grad”
, anunţă meteorologii.

Precipitaţiile vor continua până vineri, mai ales sub formă de ninsoare, însă există probabilitatea
ca trecător să se semnaleze şi lapoviţă sau ploaie ceea ce va determina apariţia poleiului.

În dimineaţa zilei de vineri grosimea stratului de zăpadă se va situa în jur de 12...16 cm, izolat mai mare şi va mai ninge uşor.

ANM, prognoza meteo. Estimări temperaturi 10-16 ianuarie... Iarna face ravagii în Europa! Meteorologii au emis cod roșu de ninsori. Peste 8 oameni au murit și mai mulți sunt dați d...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x