Live acumSerial: Adela (r)
Prime Time 20:00Asia Express - Drumul Comorilor

Atenționare de maximă importanță de la meteorologi! Este Cod galben de ploi torențiale și furtuni în țară! Județele afectate, în umrătoarele ore

O atenționare de Cod galben de ploi torențiale și furtuni a fost emisă, marți, de Administrația Națională de Meteorologie (ANM), pentu 16 județe din țară.

O atenționare de Cod galben de ploi torențiale și furtuni a fost emisă, marți, de Administrația Națională de Meteorologie (ANM), pentu 16 județe din țară.

Potrivit ANM, codul galben anunţă ploi torenţiale, intensificări ale vântului, vijelii frecvente, descărcări electrice şi grindină.

AvertizareaDE Cod galben este în vigoare începând de marţi de la ora 13:00 până miercuri la ora 10:00.

Sunt vizate de atenționarea de Cod galben judeţele Maramureş, Bistriţa-Năsăud, Harghita, Mureş, Braşov, Covasna, Prahova, Buzău, Suceava, Neamţ, Botoşani, Iaşi, Bacău, Vaslui, Vrancea şi Galaţi.

Potrivit meteorologilor, în intervale scurte de timp sau prin acumulare cantităţile de apă vor depăşi 20 - 25 l/mp şi izolat 50-60 l/mp.

Instabilitatea atmosferică se va accentua treptat, la început în zona Carpaţilor Orientali şi în Moldova, apoi local şi în Transilvania.

De asemenea, meteorologii au emis o informare meteo valabilă miercuri între orele 10:00 - 23:00.

În intervalul menţionat în Carpaţii Meridionali şi de Curbură, în sudul şi estul Transilvaniei, precum şi în nordul Olteniei şi al Munteniei va ploua, iar cantităţile de apă vor depăşi 20 l/mp şi pe arii restrânse 40 - 50 l/mp. Vântul va avea intensificări în sudul şi în sud-estul ţării, cu viteze la rafală în general de 45 şi 55 km pe oră.

Vremea se va răci mai accentuat în regiunile sudice, sub-estice şi centrale.

Recomandari