Live acumMireasa
Prime Time 20:00iUmor

Vreme neobișnuită în România. Directorul ANM, semnal de alarmă: ”Urmează un val de ninsori, iar apoi temperaturile vor urca până la 14 grade Celsius!”

Vremea se va schimba drastic în următoarele zile, când sunt așteptate ninsori. Acestea vor ține, însă, doar câteva zile, iar apoi temperaturile vor atinge valori anormale pentru această perioadă. 

Directorul ANM, Elena Mateescu, a declarat, în direct, la Antena 3, că vom avea un episod scurt de ninsoare, iar apoi temperaturile din termometre vor urca chiar și până la 14 grade Celsius, valori anormale pentru ceea ce ar trebui să fie cea mai rece lună din an.

"Vom asista la la o schimbare în ceea ce privește evoluția vremii, vom avea zăpadă, nu în cantitate mare, în special în zona Carpaților Meridionali, Orientali, de asemena, în Transilvania și în Moldova, unde vorbim de precipitații mixte care să se transforme ulterior în ninsori.

Vorbim de vânt, care în zona montană înaltă va atinge peste 90 km/h, va viscoli zăpada, iar la cote mai reduse și în restul regiunilor țării. După care, în weekend, mai ales vineri și sâmbătă, vom asista din nou la o încălzire a vremii, cu maxime care pot să ajungă din nou la 12, poate chiar 14 grade, o vreme deosebit de caldă pentru luna ianuarie", a declarat Elena Mateescu.

Directorul ANM afirmă că până pe 17 februarie temperaturile vor fi mai ridicate decât normalul perioadei.

"Avem un câmp de presiune ridicată care este un blocaj anticiclonic și a cărui prezență, încă de la sfârșitul lunii decembrie, în Europa și în țara noastră, determină această prezență a unei vremi mult mai călduroase", a precizat Mateescu.

Cele mai noi stiri
Lajumate.ro