Antena Căutare

România, lovită de cicloanele care au făcut ravagii în Europa. Regiunile în care avem două anotimpuri într-o singură zi

Europa a fost lovită, în ultima perioadă, de numeroase cicloane, care acum vor ajunge în România. Conform meteorologilor, acestea vor determina schimbarea drastică a vremii în aproape toate regiunile țării. 

România, lovită de cicloanele care au făcut ravagii în Europa. Regiunile în care avem două anotimpuri într-o singură zi
România, lovită de cicloanele care au făcut ravagii în Europa. Regiunile în care avem două anotimpuri într-o singură zi

Vremea se va răci drastic de la mijlocul săptămânii, când temperaturile vor scădea cu până la 18 grade. De asemenea, se vor înregistra și precipitații în mai multe zone din țară.

„La nivelul ţării avem două anotimpuri într-o singură zi. La altitudini mici avem primăvara, ploi, vijelii, fulgere, tunete, grindină. Sunt temperaturi tipice sezonului cald, fenomenele fiind prognozate în vest, centru, nord. În schimb, la altitudini avem ninsori şi viscol. Acest episod cu aceste precipitaţii are legătură cu furtuna din Marea Britanie. În următoarele zile vor mai fi cicloane care ne vor influenţa, cele din Marea Britanie vor aduce precipitaţii în nord, vest si centru. Aerul va continua să fie foarte cald, iar temperaturile foarte ridicate. Vom beneficia de zile foarte schimbătoare, dar în general cu vreme instabilă cu temperaturi extraordinar de ridicate, 22 de grade Celsius în Lunca Dunării, 21 în Bucureşti. Sunt temperaturi specifice pentru luna mai. În noaptea de marţi spre miercuri vor fi între 1 – 10 grade Celsius, chiar şi peste cel al maximelor normale acestei perioade”, a explicat la Digi24 meteorologul Simona Căpşună.

De asemenea, în a doua parte a săptămânii, un ciclon care vine dinspre Marea Mediterană va ajunge în nordul țării, ceea ce va determina scăderi drastice ale temperaturilor din temometre. Mai exact, în regiunile din vestul, centrul și nordul țării se vor înregistra 3-4 grade joi.

Vremea va rămâne, însă, anormal de caldă în Oltenia, acolo unde până pe 4 martie vom avea temperaturi de 15-17 grade. Ulterior, însă, temperaturile din termometre vor scădea treptat, până când vor ajunge la minime de 1-3 grade Celsius.

La munte, în schimb, vremea se va răci semnificativ, astfel încât temperaturile din termometre vor ajunge până la zero grade, la sfârșitul acestei săptămâni. Începând din 9 martie, vremea se va încălzi uşor şi treptat, astfel încât media maximelor se va situa între 1 şi 4 grade. Totodată, regimul termic nocturn se va menţine ridicat pentru această regiune, concretizat prin valori medii ce vor oscila între -2 şi -5 grade şi spre 3 - 4 grade, până pe 4 martie. Temporar, vor fi precipitaţii mixte aproape zilnic, iar probabilitatea ca acestea să devină în general moderate cantitativ va fi mai mare în intervalul 3 - 6 martie.

Cod galben de vânt puternic în cinci județe... Cod portocaliu de viscol în mai multe zone înalte din România. ANM a emis și Coduri galbene de vânt în patru judeţe...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x