Antena Căutare

Trei zile de caniculă și fenomene meteo extreme, în toată țara! Cum va fi vremea în acest weekend

Luna de vârf a sezonului estival e perfectă pentru cei aflaţi pe litoral. Acolo temperaturile nu depăşesc pragul de caniculă. Ceea ce nu se întâmplă în sudul ţării, însă, unde, la Zimnicea de exemplu, s-au resimţit 41 de grade. În Moldova în schimb, au venit ploi şi vijelii.

Luna de vârf a sezonului estival e perfectă pentru cei aflaţi pe litoral. Acolo temperaturile nu depăşesc pragul de caniculă. Ceea ce nu se întâmplă în sudul ţării, însă, unde, la Zimnicea de exemplu, s-au resimţit 41 de grade. În Moldova în schimb, au venit ploi şi vijelii.

În sudul ţării urmează zile caniculare, cu temperaturi de 36, chiar 37 de grade. Valul de căldură va face ca disconfortul termic să fie ridicat, iar indicele temperatură-umezeală tinde să se apropie şi chiar să depăşească pragul critic.

Cald a fost şi astăzi, unde maxima zilei a fost atinsă la Zimnicea, 38 de grade, dar unde temperatura resimtiţă a fost, atenţie, de 41 de grade.

40 de grade s-au resimţit şi la Turnu Măgurele şi Bucureşti. Trebuie să ştiţi că nici nopţile ce urmează nu vor fi răcoroase pentru că temperaturile nu scad sub 23 de grade.

Vor fi şi ploi, vineri seara, dar izolat, cât să nu ne strice sfârşitul de săptămână. În Capitală sunt aşteptate, de mâine, peste 35 de grade.

VREMEA VINERI, 9 AUGUST

In regiunile sudice şi sud-estice, indicele temperatura-umezeala va depaşi pragul critic de 80 de unitaţi, iar pe arii restrânse va fi canicula. Maxime de la 25 pana la 37 de grade în Lunca Dunarii, iar minime între 11 şi 22 de grade. Dupa-amiaza şi seara vor fi perioade cu înnorari, averse, descarcari electrice şi intensificari de scurta durata ale vântului, în centrul, în estul ţarii, în zonele de deal şi de munte şi doar izolat în rest. Punctiform cantitaţile vor depaşi 15.20 l/mp şi vor fi condiţii de grindina.

VREMEA SÂMBĂTĂ, 10 AUGUST

In regiunile sud-vestice şi sudice, în orele amiezii, disconfortul termic va fi ridicat, indicele temperatura-umezeala va atinge sau va depaşi uşor pragul critic de 80 de unitaţi şi pe suprafeţe mici va fi canicula. Maxime între 27 de grade în sudul litoralului şi 36 de grade în vestul şi în sudul Olteniei şi minime între 11 grade în estul Transilvaniei şi 22 de grade în nordul litoralului şi în Dealurile de Vest. Dupa-amiaza şi seara, cu totul izolat în sud şi la munte, vor fi ploi de scurta durata şi descarcari electrice.

VREMEA DUMINICĂ, 11 AUGUST

Vreme caniculara în orele amiezii în zonele de câmpie şi de podiş, unde indicele temperatura-umezeala local va depaşi pragul critic de 80 de unitaţi. Maxime între 26 de grade în nordul litoralului şi 37 de grade în vestul şi în sudul Olteniei, iar minime între 12 şi 22 de grade. Dupa-amiaza, în nordul extrem al ţarii vor fi condiţii pentru ploi de scurta durata.

Alertă meteo! Furtuni în România! Este Cod galben! Zonele afectate, în următoarele ore... Avertizări majore privind vremea caniculară. România va fierbe la peste 40 de grade în acest weekend...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x