Celebra sportivă româncă de 10 este și actriță. Nadia Comăneci joacă în Full Out 2: You Got This!

Nadia Comăneci, sportiva de nota 10 care s-a făcut remarcată peste hotare, joacă într-un film care apare pe o cunoscută platformă de streaming.

Celebra sportivă româncă de 10 debutează ca actriță. Nadia Comăneci joacă în Full Out 2: You Got This!

profimedia

Nadia Comăneci a debutat în lumea cinematografiei, primind un rol în filmul Full Out 2: You Got This!. Filmul, care apare pe Netflix, spune povestea unor gimnaste care se luptă să câștige cel de-al doilea Campionat Național de Gimnastică.

Cum a început cariera Nadiei

Nadia Comăneci rămâne în istorie ca prima gimnastă din lume care a primit o notă ce pe atunci nici măcar nu exista, un 10 perfect, în concursul olimpic de gimnastică de la Montreal. Supranumită “Zeița de la Montreal” a obținut de-a lungul carierei cinci medalii olimpice de aur, devenind și primul sportiv roman care apare în International Gymnastics Hall of Fame.

Nadia s-a născut în Onești, iar numele său vine de la actrița unui film, Nadejda, care înseamnă speranță. Pe atunci, ea nici nu visa că va ajunge atât de departe. Primul concurs la care a participat a fost 1970, un concurs la nivel national în care și-a reprezentat orașul.

Primul success răsunător pentru Nadia a fost în 1975. Pe atunci, la vârsta de 13 ani, mica gimnastă a câștigat 3 medalii de aur și una de argint în Norvegia, la Campionatele Europene. Un an mai târziu, frumoasa gimnastă care muncea din greu pentru a fi cea mai bună, a obținut zecele perfect la Jocurile Olimpice de Vară, organizate la Montreal, Quebec.

Vezi mai multe imagini în GALERIE FOTO

După ce vestea succesului ei a făcut înconjurul lumii, ajunsă acasă, Nadia a obținut distincția „Erou al Muncii Socialiste”, devenind astfel cea mai tânără româncă care a primit un asemenea titlu.

Nadia a plecat din România în urmă cu 31 de ani și de atunci duce o viață liniștită alături de frumoasa ei familie în America. De curând, marea sportivă a publicat o fotografie cu mama ei, iar asemănarea dintre cele două este izbitoare. Deși Nadia a împlinit 59 de ani, ea își păstrează corpul zvelt și chipul încă tânăr.

Nadia și familia ei

Nadia și-a cunoscut soțul tot prin intermediul sportului. Bart Conner a fost și el gimnast. Cei doi s-au cunoscut în timpul unei competiții sportive, pe când frumoasa Nadia avea doar 15 ani. Ea și Bart au concurat la o competiție în 1976.

Nadia și Bart au început prin a fi foarte buni prieteni, iar ceea ce l-a atras la el a fost faptul că este un om sincer și pozitiv. Cei doi s-au căsătorit în 1996, după ce Nadia se mutase în Montreal în 1989. Cu toate acestea nunta a avut loc în România, iar ceremonia a fost la Mănăstirea Cașin. Nașii lor de cununie au fost Dana și Adrian Năstase.

La scurt timp de la căsătorie, Nadia l-a născut pe Dylan, un băiețel acum în vârstă de 13 ani care a ajuns să fie foarte talentat la mai multe sporturi.

Filmul Full Out 2: You Got This!

Se pare că Universitatea din Oklahoma își pierde starul, pe gimnasta Brenna Dowell, iar restul echipei trebuie să găsească un mod de a-și recăpăta forțele pentru a câștiga cel de-al doilea Campionat Național de Gimnastică. Cu ajutorul lui Riley, un dansator excepțional de breakdance, Chayse împreună cu colegii săi învață să folosească tehnici de breakdance în rutina lor de gimnastică pentru a da culoare competiției. La sfârșit, echipa realizează că cel mai important lucru este să găsească încrederea în ei înșiși care să îi facă să meargă mai departe.

Ultimele știri