Live acumObservator 06
Prime Time 20:30Chefi la Cutite

Corespondentul “Observator Special”, Janina Nectara, prima romanca ce scrie pentru Vogue

Janina Nectara, fondatoarea site-ului Fashion Avec Passion si corespondentul Observatorului Special de la Antena 1 este prima romanca ce scrie pentru revista Vogue, editia din Turcia.

Janina Nectara, fondatoarea site-ului Fashion Avec Passion si corespondentul Observatorului Special de la Antena 1 este prima romanca ce scrie pentru revista Vogue, editia din Turcia.

Supranumita “biblia modei”, Vogue este cea mai mare autoritate in domeniul modei. De mai bine de 100 de ani, Vogue ramane cea mai puternica voce din industrie. Cu un singur cuvant, revista face si desface carierele designerilor cat ai spune “vogue”. Cele 21 de editii internationale ajung in mainile a 23,5 de milioane de persoane din intreaga lume si 40 de milioane de vizitatori unici pe platformele digitale.

Vogue Turcia i-a publicat romancei primele articole, articole ce include o plaja larga de subiecte despre cele mai recente trenduri in materie de moda si beauty. Editia a fost lansata in 2010 si s-a pozitionat rapid drept cea mai bine vanduta revista de moda, castigand titluri importante din partea industriei media, precum “Revista Anului”.

“Sunt deosebit de incantata sa imi vad semnatura in Vogue! O colaborare fara precedent in industria media romaneasca, pe care o privesc cu mare emotie. Fiind cea mai influenta revista de moda din lumea, standardele sale cer constant excelenta si inovatie. Nu degeaba se spune ca inainte sa apara ceva in moda, apare mai intai in Vogue! De aceea, nu pot decat sa fiu extrem de recunoscatoare pentru oportunitatea fantastica de a-mi publica articolele”, declara Janina Nectara.

Vogue este cel mai puternic business de media din industria modei. In editia americana, o singura pagina de reclama se vinde cu 150.000 de dolari. Reprezentantii revistei au semnalat constant ca succesul Vogue este determinat de echipa editoriala, care inoveaza neincetat. Vogue lucreaza doar cu personalitati remarcabile, talente exceptionale, care si-au conturat un brand din propriul nume, ca urmare a activitatii si rezultatelor unice in industria media. “Este cel mai sugestiv si reprezentativ nume din moda! Cand spui ca esti in Vogue, nu spui doar esti in cea mai exclusivista publicatie din lume, ci, totodata, spui ca esti “in voga”. Adica esti la moda. Acest aspect a transformat Vogue intr-o adevarata legenda, ce isi exercita influenta de mai bine de 100 de ani. Asa cum orice designer isi doreste sa isi vada creatiile in Vogue, fiecare jurnalist de moda isi doreste sa isi vada articolele in Vogue. Mai sus de Vogue nu exista nimic”, mentioneaza Janina.

Janina Nectara a capatat experienta in jurnalismul de moda in cei patru ani in care a lucrat in Paris chiar cu fondatorul L’Uomo Vogue, Godfrey Deeny. In scurt timp si-a lansat propriul site, Fashion Avec Passion, care a fost declarat de Harrods Londra “Harrods Blog Of The Week” in 2012. Intre timp, Janina a studiat design vestimentar atat la Paris cat si in Romania si a realizat un internship la Oscar de la Renta – designerul Primelor Doamne ale Americii - in New York.

Romanca este o prezenta constanta la prezentarile de moda de la Milano si Paris. A fost imbracata de Roberto Cavalli si Giorgio Armani pentru show-urile din Milano in tinute red carpet, fiind desemnata de Vogue Mexic, Vogue Franta sau New York Times printre cele mai bine imbracate invitate de la Fashion Week.

De altfel, Armani, Gucci, Burberry, Roberto Cavalli, Blumarine, John Richmond isi transmit prezentarile de moda, in direct de la Saptamana Modei, pe site-ul Janinei Nectara. Armani a invitat-o pe Nectara sa apara intr-un videoclip de promovare a colectiei Emporio Armani impreuna cu patru bloggeri internationali.

In prezent, Janina Nectara este ambsadorul Gucci in Romania al proiectului umanitar international, Chime For Change si o puteti urmari in fiecare joi pe Antena 1 TV, la Observator Special, in cadrul caruia are o rubrica saptamanala de moda.

Recomandari