Live acumObservator Sport
Prime Time 20:25Chefi la cutite

Daniel Radcliffe, la 30 de ani. Cum arată și cu ce se ocupă actorul din Harry Potter

Micul vrăjitor pe care cu toții ni-l amintim din Harry Potter împlinește azi 30 de ani. Află mai multe despre el și planurile sale de viitor.

Micul vrăjitor pe care cu toții ni-l amintim din Harry Potter împlinește azi 30 de ani. Află mai multe despre el și planurile sale de viitor.

Astăzi, Daniel Radcliffe, cunoscut de toată lumea datorită debutului său în seria Harry Potter, împlinește frumoasa vârstă de 30 de ani.

Daniel Radcliffe și cum a ajuns pe culmile succesului

Daniel Radcliffe a fost născut în Marea Britanie, fiind singurul copil al lui Alan George Radcliffe, agent literar și al agentului de casting, Marcia Jeannine Gresham, care a fost implicată în mai multe filme ale BBC-ului, printre care The Inspector Lynley Mysteries și mai recent Walk Away And I Stumble. Mama lui Radcliffe este evreică, originală din Westcliff-on-Sea, Essex, numele familiei ei fiind preluat de la Gershon, iar tatăl lui este protestant originar din Irlanda de Nord.

Radcliffe a urmat cursurile școlii Sussex House School, o școală numai de băieți; urmând apoi City of London Scool. A obținut nivelurile A în cele trei AS-levels, dar pe urmă a întrerupt cursurile școlare.

Este un fan al muzicii punk-rock și admiră un număr mare de trupe și artiști, de la Sex Pistols, The Libertines, până la Arctic Monkeys și mai recent Hard-Fi, Jack Penate și Kate Nash. Trupa lui preferată este The Hold Steady. În noiembrie 2000, Daniel Radcliffe a publicat o serie de poezii sub numele Jacob Gershon.

Daniel Radcliffe a apărut în anul 2006 în Sunday Times Risch List, care i-a estimat averea în jurul sumei de 14 milioane de lire sterline, ajungând unul dintre cei mai bogați tineri ai Marii Britanii. A mai apărut o dată, în 2007, în topul celor mai bogați tineri britanici, ajungând pe locul #33 cu o avere estimată la 17 milioane de lire sterline. S-a spus că a câștigat 250.000 de lire pentru primul film Harry Potter, în jur de 5.6 milioane pentru al patrulea și 8 milioane de lire pentru Harry Potter și Ordinul Phoenix. În ciuda averii, Radcliffe spune că nu are preferințe scumpe, însă singurele lucruri pe care într-adevăr cheltuiește bani sunt cărțile, deoarece citește destul de mult.

Radcliffe a exprimat o dorință de a juca pe scenă la vârsta de cinci ani. În 1999 și-a făcut debutul în adaptarea în două părți a BBC-ului a romanului lui Charles Dickens, David Copperfield, având rolul personajul principal.

Daniel Radcliffe a fost rugat în anul 2000 să participe la o audiție pentru rolul lui Harry Potter de către producătorul David Heyman în timp ce participa la reprezentația londoneză Stones In His Pockets. În luna august a aceluiași an, după mai multe audiții, Daniel a fost selectat să joace rolul în adaptarea scumpă a premiatei serii de cărți semnată de autoarea J.K. Rowling. Rowling de asemenea a aprobat alegerea actorului.

La vârsta de 16 ani, Radcliffe a devenit cea mai tânără persoană care nu face parte dintr-o familie regală care să aibă un portret individual la National Portrait Gallery. Pe data de 13 aprilie 2006, portretul lui, desenat de Stuard Pearson Wright, a fost prezentat la deschiderea noii expoziții de la Teatrul National Regal din Londra apoi mutat la National Portrait Gallery unde este expus. Radcliffe avea paisprezece ani la momentul creării portretului.

Pe 9 iulie 2007, Daniel Radcliffe, împreună cu colegii de platou: Emma Watson și Rupert Grint și-au lăsat amprentele mâinilor, ale picioarelor și baghetelor magice în fața Teatrului Chinezesc Grauman din Hollywood.

Daniel Radcliffe și planurile sale de viitor

Într-un interviu acordat pentru StarLifestyle, Daniel Radcliffe declara: “Îmi doresc să îmi încep cariera de regizor la 30 de ani și să reușesc să regizez măcar un film până împlinesc 40 de ani. De asemenea, la un moment dat, nu în viitorul apropiat, dar în câțiva ani, o să încep să mă gândesc să îmi întemeiez o familie”.

Daniel Radcliffe și Erin Darke sunt într-o relație de 6 ani. El are chiar și un plan de viitor bine pus la punct: “Dacă aș ajunge la 40 de ani să regizez și un film și să fiu și tată, cred că aș fi foarte fericit”. Radcliffe a vorbit de asemenea și despre noul său scop, dar și despre lupta cu alcoolul și faima adusă de seria Harry Potter.

Chiar dacă acesta își dorește ca atunci când va deveni tată copiii săi să îl vadă în filmele Harry Potter, el vrea ca cei mici să citească mai întâi cărțile lui J.K. Rowling. El a declarat: “Îmi place să cred că ei vor vedea filmele atunci când eu voi fi mai în vârstă. Sau poate va exista șansa ca cineva să refacă seria de filme și vom avea o nouă serie Harry Potter de văzut”.

Citește și:

Daniel Radcliffe, cunoscut pentru rolul vrăjitorului Harry Potter, nu se ferește de controverse! În ce s-a implicat actorul

Transformarea actorilor tăi preferați din Harry Potter! Cineva le-a făcut vrăji, căci arată mai bine decât înainte

Sursă foto: hepta.ro, indiatoday.in

Sursă de informare : ro.wikipedia.org

Fanatik.ro
Cele mai noi stiri
Lajumate.ro