Antena Căutare

Emil Constantinescu a devenit de nerecunoscut! Cum a apărut fostul președinte al țării la întâlnirea cu regele Charles în România

În vârstă de 83 de ani, Emil Constantinescu i-a luat prin surprindere pe cei aflați la Palatul Cotroceni, dar și pe internauții care au văzut mai multe poze care îl înfățișează pe fostul președinte al României în perioada 1996-2000. Cum arată acum fostul politician?

emil constantinescu Galerie
Emil Constantinescu a devenit de nerecunoscut! Cum a apărut fostul președinte al țării la întâlnirea cu regele Charles în România | Profimedia

Anii au trecut, iar vârsta se pare că și-a pus amprenta asupra fostului lider român. Emil Constantinescu s-a retras din politică acum mai bine de două decenii, ieșind destul de rar în spațiul public. Recent, cu ocazia venirii orivate a regelui Charles în România, și-a făcut apariția la locul întâlnirii și fostul președinte român.

Citește și: Cât de bine cântă Gina Pistol. Imagini virale de la nunta ei când cântă o melodie lăutărească celebră. Invitatii au fost surprinși

Emil Constantinescu a devenit de nerecunoscut! Cum a apărut fostul președinte al țării la întâlnirea cu regele Charles în România

Prima oprire a regelui Charles al Marii Britanii a fost la Palatul Cotroceni, unde a fost organizată o recepție în onoarea acestuia, scrie Playtech.ro. Acolo, printre invitați, s-a aflat și Emil Constantinescu, care a apărut într-un mod neașteptat, fiind de nerecunoscut. În acest caz, vârsta înaintată și-a spus cuvântul.

Regele Charles a ajuns în România, într-o vizită oficială și privată. Înainte de a merge să se relaxeze la proprietățile din satul Viscri, a trecut și pe la Palatul Cotroceni. Aici, a fost așteptat de Klaus Iohannis și a stat de vorbă și cu alte personalități importante.

Printre numele mari prezente la marele eveniment s-au numărat și Patriarhul Daniel, Marcel Ciolacu, Nicolae Ciucă, precum și fostul președinte Emil Constantinescu, președintele Curții Constituționale. Emil Constantinescu a strâns mâna cu monarhul britanic și a schimbat și câteva vorbe cu acesta, mai scrie Playtech.

Într-un interviu acordat pentru Antena 3 CNN, fostul șef de stat a avut un discurs inedit, dar mai ales unul înțelept.

„S-a abuzat de expresia: lumea nu va mai fi cum a fost şi după 11 septembrie, şi recent după Covid. Acum este sigur că lumea nu va fi mai cum a fost. Va trebui să renunţăm la temeri precum guvernanţă globală, pentru un timp şi la dezvoltare durabilă şi la orice alte proiecte pentru că acum ceea ce trebuie asigurată este pacea, dar nu o pace oricum.

Omenirea trebuie să intre într-o perioadă de reflecţie profundă, să îşi pună întrebări pe care nu şi le-a pus, dacă mai este posibil să continuăm cu cultura violenţei, dacă este normal să educăm copiii în această cultură a violenţei şi nu trebuie să încheiem un acord pentru o cultură a păcii bazată pe educaţie, de la grădiniţă până la sfârşitul vieţii”, a precizat Emil Constantinescu, potrivit Antena 3 CNN.

Citește și: Ce notă a luat Dorian Popa la Bacalaureat. Nimeni nu s-ar fi gândit la asta: „Matematica e simplă”

„Nu ştim cum va fi lumea de mâine”. Emil Constantinescu susține că avem nevoie de o viziune pe termen lung

Fostul preşedinte al României Emil Constantinescu, care s-a aflat în aprilie la Timişoara, la deschiderea conferinţei Smart Diaspora a Universităţii de Vest, a afirmat că ne aflăm într-un moment de ruptură a istoriei mondiale şi, după un an de război în Ucraina, este momentul construirii în regim de urgenţă a unei viziuni româneşti în privinţa viitorului ţării noastre, notează News.ro.

Constantinescu a amintit perioada 1996-2000 când a funcţionat un guvern academic şi a menţionat că ”după integrarea în NATO şi UE s-a considerat că odată cu garantarea independenţei, integrităţii, suveranităţii de către NATO şi asigurarea unui cadru de dezvoltare economică de către Uniunea Europeană, misiunea istorică a elitelor academice s-a încheiat”.

”Ca o persoană care s-a născut în anul în care a izbucnit Cel De-al Doilea Război Mondial, îmi dau foarte bine seama că ne aflăm într-un moment de ruptură a istoriei mondiale în ultimul secol. Primul a fost ordinea stabilită la sfârşitul Celui De-al Doilea Război Mondial, cel de-al doilea, încetarea Războiului Rece, prăbuşirea URSS şi lărgirea spaţiului libertăţii şi democraţiei în 1989-1991.

Astăzi, la un an după invazia Rusiei în Ucraina, care a marcat întrarea într-un nou război rece mondial, a unui război regional, sângeros şi ameninţării unui război nuclear, nu ştim cum va fi lumea de mâine, ştim doar că nu va mai fi cum a fost. În aceste condiţii, suntem presaţi să construim în regim de urgenţă o viziune românească asupra viitorului ţării noastre, a Europei şi a lumii, în care va trăi generaţia Mileniului III”, a declarat Emil Constantinescu, în debutul discursului său la deschiderea conferinţei Smart Diaspora de la Timişoara.

Fostul şef al statului este de părere că este nevoie de o viziune pe termen lung şi de o strategie naţională coerentă.

”Acum, când lumea se schimbă în mod primejdios, avem nevoie de o viziune pe termen lung şi de o strategie naţională coerentă pe termen mediu. Oricât de bune intenţii ar exista, ele nu pot veni numai de-o parte a mediului de afaceri sau de partea mediului politic. Este momentul asumării responsabilităţii civice de către mediul academic, în faţa unor provocări majore, precum inteligenţa artificială, robotizarea, asigurarea rezervelor de minerale critice şi strategice şi mai ales apărarea valorilor culturale şi morale puse în pericol.

Nu mai este vorba acum de o participare directă în politică şi administraţie pentru că există cadre, ci de realizare prin viziuni şi strategii ca un fundament al programelor guvernamentale. Am intrat la 17 ani în universitate şi cu excepţia a patru ani am lucrat numai în cercetarea ştiinţifică. Ştiu cât de greu e să îţi părăresţi, chiar şi pentru puţin timp munca de cercetare, dar criza actuală, fac un apel celor aflaţi acum la Timişoara, în ţară sau în afara ei, să acţioneze solidar.

Vreau să fiu clar, când vorbesc de un program naţional românesc, îl văd numai în cadrul UE şi NATO. România poate oferi idei şi soluţii UE şi NATO valorificând experienţa Europei Centrale şi de Est din ultimele 3 decenii”, a mai adăugat Emil Constantinescu.

De asemenea, fostul preşedinte al României a subliniat, în finalul discursului său că România nu poate deveni o mare putere militară, dar poate deveni o putere economică.

”România nu poate deveni o mare putere militară, deşi creşterea capacităţii defensive nu poate fi neglijată. România poate deveni o putere economică printr-o inteligenţă, valorificarea resurselor naturale. Dacă vom fi capabili să punem sub culorile României realizările ştiinţifice şi culturale personale ale românilor în cele mai avansate ţări ale lumii, vom putea dovedi că suntem chiar în acest moment o putere ştiinţifică şi culturală pe plan mondial. Faptul că ne aflăm la Timişoara, în acest moment Capitală Europeană a Culturii e un bun prilej de afirmare a unei solidarităţi intelectuale româneşti”, a conchis fostul şef al statului.

Cât de bine cântă Gina Pistol. Imagini virale de la nunta ei când cântă o melodie lăutărească celebră. Invitatii au fost... Celebra actrița înșelată de soț cu o femeie mai tânără, gata să treacă peste: „Încă face tot ce se poate ca să-și salvez...
Video recomandate
Hello Chef sezonul 6, 30 septembrie 2023. Roxana Blenche, Cornelia și Lupu Rednic au preparat lapte de bou
Hello Chef sezonul 6, 30 septembrie 2023. Roxana Blenche, Cornelia și Lupu Rednic au preparat lapte de bou Sambata, 30.09.2023, 15:07
Parteneri Ingredientul care estompează ridurile de sub ochi. Tratament indicat femeilor care au peste 40 de ani Ingredientul care estompează ridurile de sub ochi. Tratament indicat femeilor care au peste 40 de ani Catine.ro Fiul actriței Barbara Mori a mărturisit care este boala de care suferă și cum a reușit mama sa celebră să îl ajute. “Am început să plâng” Fiul actriței Barbara Mori a mărturisit care este boala de care suferă și cum a reușit mama sa celebră să îl... Happy Channel „Umbrărescu face parte din grupul celor îngrășați de Năstase și ajunși în frapiera lui Băsescu” „Umbrărescu face parte din grupul celor îngrășați de Năstase și ajunși în frapiera lui Băsescu” Libertatea.ro Boala care i-a speriat pe români: "Ce drac de virus umblă? Efectiv ne-a luat pe rând". Simptomele pe care le au Boala care i-a speriat pe români: "Ce drac de virus umblă? Efectiv ne-a luat pe rând".... Ziare.com Dănuţ Lupu s-a prăbuşit emoţional şi a început să plângă în direct: „De aia am ales asta! Şi oamenii mari plâng” Dănuţ Lupu s-a prăbuşit emoţional şi a început să plângă în direct: „De aia am ales asta! Şi... AntenaSport Emil Rengle, PRIMELE IMAGINI alături de noul iubit. Cum s-a afișat dansatorul: „Viața în ultima perioadă”. FOTO Emil Rengle, PRIMELE IMAGINI alături de noul iubit. Cum s-a afișat dansatorul: „Viața în ultima perioadă”. FOTO Elle S-a stabilit cauza morții artistei Dj Lalla. Ce au descoperit medicii legiști la autopsie S-a stabilit cauza morții artistei Dj Lalla. Ce au descoperit medicii legiști la autopsie Spynews.ro Asta, DA, răsturnare de situație în showbiz! S-au ÎMPĂCAT după un an în care n-au mai vrut să audă unul de celălalt😮Și-au dat seama că încă SE IUBESC și formează, din nou, un cuplu Asta, DA, răsturnare de situație în showbiz! S-au ÎMPĂCAT după un an în care n-au mai vrut să audă unul de... BZI Două mașini de Poliție sunt implicate într-un accident rutier. Una a ajuns în șanț Două mașini de Poliție sunt implicate într-un accident rutier. Una a ajuns în șanț BZI Motivul pentru care Selly nu își mai cumpără haine de lux Motivul pentru care Selly nu își mai cumpără haine de lux Antenastars.ro Brânzoaice. Rețetă tradițională de plăcinte cu brânză Brânzoaice. Rețetă tradițională de plăcinte cu brânză HelloTaste.ro Alocațiile pentru copii cresc în România! Când vor fi majorate și câți bani vor primi în plus Alocațiile pentru copii cresc în România! Când vor fi majorate și câți bani vor primi în plus Antena3.ro Bacteria mortală care a lăsat în urmă un singur supraviețuitor. Victima s-a infectat cât timp muncea în grădină Bacteria mortală care a lăsat în urmă un singur supraviețuitor. Victima s-a infectat cât timp muncea în grădină useit Horoscopul zilei de 3 octombrie 2023. Vărsătorii au nevoie de o pauză. Află ce se întâmplă cu zodia ta Horoscopul zilei de 3 octombrie 2023. Vărsătorii au nevoie de o pauză. Află ce se întâmplă cu zodia ta Catine S-a lansat aplicația Hidroelectrica. iHidro este în Google Play și App Store S-a lansat aplicația Hidroelectrica. iHidro este în Google Play și App Store Wall-Street De la sfârșit la un nou început – relația de cuplu De la sfârșit la un nou început – relația de cuplu Kudika Copilul din imagine este cel mai cunoscut român de pe Planetă acum. Îl recunoști? Toată lumea vorbește de el Copilul din imagine este cel mai cunoscut român de pe Planetă acum. Îl recunoști? Toată lumea vorbește de el Playtech Din ce cauză a murit DJ Lalla. Procurorii au deschis dosar de ucidere din culpă în cazul artistei Laura Roșca Din ce cauză a murit DJ Lalla. Procurorii au deschis dosar de ucidere din culpă în cazul artistei Laura Roșca Redactia.ro Un bloc construit ilegal în România va fi demolat. Apartamentele au fost vândute, iar dezvoltatorul a câştigat 3 milioane de euro Un bloc construit ilegal în România va fi demolat. Apartamentele au fost vândute, iar dezvoltatorul a câştigat 3... Observator Cât te ajută trasul de umeri spre spate și ce efecte are aerul condiționat când ai părul ud. Mituri despre sănătate Cât te ajută trasul de umeri spre spate și ce efecte are aerul condiționat când ai părul ud. Mituri despre... MediCOOL Cum să faci legume la grătar. Metoda simplă și rapidă Cum să faci legume la grătar. Metoda simplă și rapidă HelloTaste FOTO. Mădălina Ghenea, apariție de vis! Imagini hot: „Frumusețe stratosferică” FOTO. Mădălina Ghenea, apariție de vis! Imagini hot: „Frumusețe stratosferică” ProSport Boala secretă de care suferă Putin. Mișcarea piciorului l-a dat de gol Boala secretă de care suferă Putin. Mișcarea piciorului l-a dat de gol Gandul Vești importante pentru chiriașii și proprietarii din România. Vor risca și închisoarea dacă se încalcă această regulă Vești importante pentru chiriașii și proprietarii din România. Vor risca și închisoarea dacă se încalcă... CanCan Nicușor Achim a oferit informații despre metoda Montessori la DePărinți.ro | Parenting 2.0 cu Andreea Ibacka. Ce trebuie să știe părinții despre acest stil de educație Nicușor Achim a oferit informații despre metoda Montessori la DePărinți.ro | Parenting 2.0 cu Andreea Ibacka. Ce... DeParinti Demi Lovato a declarat că se simte „cea mai încrezătoare” când este în intimitate. Mărturisirea vedetei ține primele pagini ale tabloidelor Demi Lovato a declarat că se simte „cea mai încrezătoare” când este în intimitate. Mărturisirea vedetei... ZUTV Ce se întâmplă dacă pui folie de aluminiu în spatele routerului WiFi. Experții recomandă să faci acest lucru cât mai repede Ce se întâmplă dacă pui folie de aluminiu în spatele routerului WiFi. Experții recomandă să faci acest lucru... UseIT Arancini, cea mai populară și delicioasă gustare siciliană Arancini, cea mai populară și delicioasă gustare siciliană Hello Taste
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Video Jurnal de călătorie | Sezonul 2 | America Express - Episodul 7 Jurnal de călătorie | Sezonul 2 | America Express - Episodul 7 Luni, 02.10.2023, 23:58
x