Antena Căutare

George Burcea a fost condamnat pentru conducerea sub influenţa substanțelor interzise. Ce pedeapsă a primit actorul

George Burcea a fost condamnat pentru că a condus sub influența substanțelor interzise, la aproximativ doi ani de la incident. Iată decizie au luat judecătorii în privința faptei sale.

colaj-george-burcea
George Burcea a fost condamnat pentru că a condus sub influența substanțelor interzise | Instagram

La finalul lunii februarie 2020, George Burcea a fost prins de polițiștii de la Rutieră în timp ce conducea sub influența drogurilor, fiind într-o stare nepotrivită de a se afla la volanul mașinii. La momentul respectiv, actorul a fost supus unor teste, care au scos la iveală faptul că a consumat substanțe interzise.

Citește și: George Burcea, imaginea din copilărie care i-a emoționat pe fani: „Îmi placeau jucăriile, doar că niciodată nu erau ale mele”

”A fost testat cu aparatul Drug Test şi a ieşit pozitiv la cocaină. A fost băgat în maşina Poliţiei şi dus la IML, unde i-au fost recoltate probe de sânge şi de urină. Acesta a fost cooperant şi se vedea în comportamentul lui că ceva nu este în regulă”, au declarat atunci poliţiştii, potrivit Click!.

Ce au decis judecătorii în cazul dosarului lui George Burcea

Articolul continuă după reclamă

La aproximativ doi ani de la săvârșirea faptei sale, George Burcea a fost condamnat. Instanța a decis ca actorul să plătească o amendă uriașă de 16.000 de lei, cheltuielile de judecată de 2.100 lei și nu mai are voie să conducă timp de un an.

„În baza art. 396 alin. 1, 2 şi 10 C.proc.pen. raportat la art. 61 C.pen. condamnă pe inculpatul BURCEA GEORGE-VALENTIN la pedeapsa amenzii în cuantum de 16.000 de lei, calculată prin înmulţirea unui număr de 200 de zile-amendă, determinat conform art. 61 alin. 4 lit. c) C.pen., cu suma de 80 de lei corespunzătoare unei zile-amendă stabilită conform art. 61 alin. 2 C.pen., pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, prevăzută de art. 336 alin. 2 C.pen.

În temeiul art. 63 alin. 1 şi alin. 3 C.pen., atrage atenţia inculpatului că, în caz de neexecutare cu rea-credinţă, în tot sau în parte, a pedepsei amenzii, numărul zilelor-amendă neexecutate se înlocuieşte cu un număr corespunzător de zile cu închisoare.

Citește și: George Burcea, selfie cu Luis Guzman. Cum s-au fotografiat cei doi actori: „Puerto Rico, Puțureni si Familia Addams”

Pune în vedere inculpatului dispoziţiile art. 22 alin. 1 şi 2 din Legea nr. 253/2013, potrivit cărora, dacă se află în imposibilitatea de a achita integral amenda aplicată în termen de 3 luni de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare, poate solicita judecătorului delegat cu executarea eşalonarea plăţii amenzii în rate lunare, pe o perioadă care nu poate depăşi 2 ani.

Conform art. 66 alin. 1 lit. i) C.pen. aplică inculpatului pedeapsa complementară a interzicerii dreptului de a conduce vehicule pentru care este necesar permis de conducere pe o perioadă de 1 an de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri.

În baza art. 274 alin. 1 C.proc.pen., dispune obligarea inculpatului la plata sumei de 2.100 de lei cu titlu de cheltuieli judiciare, din care suma de 1.100 de lei aferentă fazei de urmărire penală.

Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicarea sentinţei. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia inculpatului şi procurorului prin mijlocirea grefei instanţei”, se prezintă în decizia instanţei Judecătoriei Buftea.

George Burcea poate intra la închisoare dacă nu achită amenda. De asemenea, decizia judecătorilor nu este una definitivă încă.

Câștigătoarele Miss Univers, fotografii din „culisele” vieții cotidiene. Cum arată în timpul lor liber... Cum arată vila de sute de mii de euro a lui Liviu Vârciu. Ar fi primit 50.000 de euro împrumut de la Nea Marin...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 15 iunie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul este dat de Codruța Filip
Hello Chef sezonul 7, 15 iunie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul este dat de Codruța Filip Sambata, 15.06.2024, 16:00
Campionatele Europene de înot Belgrad 2024 Vezi acum
Citește și
x