Înainte de Beyonce, sex-symbol în anii 1960-1980 era Tina Turner, „femeia cu cele mai frumoase picioare din lume”. GALERIE FOTO

Câștigătoare a opt premii Grammy, Tina Turner, a cunoscut faima în anii 1960, inițial alături de soțul ei, Ike Turner, care-i era și coleg de scenă, ca mai apoi să se dedice une cariere solo.

Câștigătoare a opt premii Grammy, Tina Turner, a cunoscut faima în anii 1960, inițial alături de soțul ei, Ike Turner, care-i era și coleg de scenă, ca mai apoi să se dedice une cariere solo.

La 75 de ani, după o carieră impresionantă, în care a vândut peste 180 de milioane de albume, artista a părăsit scena în 2009, la 70 de ani. S-a stabilit în Elveția, și nu mult după aceea, a primit și cetățenia țării cantoanelor.

Desemnată „femeia cu cele mai frumoase picioare din lume”, Tina Turner a fost un adevărat sex-symbol în tinerețe. Site-ul www.vintag.es a publicat o galerie foto cu artista surprinsă între anii 1960-1980 în care arată extraordinar.

Interpretă și dansatoare desăvârșită, artista — care potrivit revistei Rolling Stone a avut "una dintre cele mai frumoase voci din toate timpurile" — s-a născut în 1939 la Nutbush, în statul Tennessee, din sudul SUA.

Începuturile ei au fost dificile. Ca și alte talente afro-americane, Tina Turner și-a făcut debutul în corul de gospel al bisericii locale.


În metropola blues-ului din St. Louis, Tina l-a cunoscut pe chitaristul Ike Turner, cu opt ani mai în vârstă decât ea, cu care s-a căsătorit în 1962 și a avut doi copii.

Alături de el a cunoscut succesul profesional, dar a și suferit enorm din cauza violenței lui. Nu numai viața lor de cuplu, dar și divorțul lor a fost un coșmar pentru Tina.

Dotată cu o extraordinară putere de a învinge dificultățile de orice natură, ea și-a regăsit echilibrul, iar în 2013 s-a recăsătorit cu managerul muzical Erwin Bach, cu care locuiește în Elveția.

Ultimele știri