Vestea care a întristat România! Mihai Constantinescu a intrat în moarte cerebrală, iar viața sa depinde în aceste momente doar de aparate. Ce spune Ministrul Sănătății despre starea cântărețului
Starea de sănătate a lui Mihai Constantinescu s-a înrăutățit considerabil, potrivit unor surse din Spitalul Florească, unde este internat la terapie intensivă. Se pare că artistul ar fi suferit un al treilea stop cardio-respirator. Cântărețul este în moarte cerebrală și doar aparatele în mai țin în viață.
Potrivit ciao.ro, în aceste momente, medicii spitalului Floreasca din București discută cu familia pentru a se decide dacă Mihai Constantinescu va fi sau nu deconectat de la aparate. Din păcate, se pare că sunt șanse mari să aibă leziuni ireversibile ale creierului.
Ce este un stop cardio-respirator și cum îl recunoști. Stop cardio-respirator: care sunt șansele de supraviețuire și ce urmări are un stop cardio-respirator
Cântăreţul Mihai Constantinescu, în vârstă de 73 de ani, este internat la spitalul Floreasca din București. Artistul în stare foarte gravă după ce a suferit trei stopuri cardio-respiratorii. Artistul este în comă, iar medicii sunt rezervaţi. Potrivit unor surse medicale, Mihai Constantinescu este în moarte cerebrală.
Ce este un stop cardio-respirator și cum îl recunoști
În primul rând stopul cardiac nu trebuie confundat cu un un stop cardio-respirator. Stopul cardiac înseamnă oprirea inimii, iar stopul cardio-respirator se produce în momentul în care funcția respiratorie încetează. Stopul cardiac duce la oprirea respirației după un aproximativ un minut, motiv pentru care, de cele mai multe ori se intră în stop cardio-respirator, adică, moarte clinică.
Moartea clinică este starea organismului în condițiile opririi complete a circulației respirației și activității funcționale a SNC (Sistemul nervos central). Dacă nu se intervine la timp, stopul cardio-respirator poate aduce moarte subită.
Ce se întâmplă cu organismul în timpul unui stop cardio-respirator
Pacientul este în stare de inconștientă, nu mai respiră și bătăile cardiace nu pot fi percepute. De la momentul constatării acestor semne clinice, măsurile de resuscitare trebuie instituite imediat. În stopul cardio-respirator, fiecare secundă este importantă. În primele două-trei minute, masajul cardiac se impune. Această procedura stimulează puternic circulația sângelui, fapt ce ajută pacientul să rămână în viață până la sosirea ajutorului medical specializat.