Antena Căutare

Zi decisivă pentru Mario Iorgulescu. Tânărul ar putea primi primul verdict în procesul în care este judecat, fiind acuzat de omor

Mario Iorgulescu, fiul președintelui LPF Gino Iorgulescu, ar putea primi în decursul zilei de marți, 8 februarie, primul verdict din procesul în care e judecat pentru omor.

colaj foto cu mario iorgulescu si accidentul provocat Galerie
Mario Iorgulescu ar putea primi astăzi primul verdict în procesul în care este judecat, fiind acuzat de omor | Facebook/Captură Video

Zi decisivă în cazul procesului lui Mario Iorgulescu. Tribunalul București ar putea da în decursul acestei zile primul verdict din dosarul de omor pentru care tânărul este judecat. Sentința va fi dată fără ca fiul lui Gino Iorgulescu să fie prezent la Tribunal, având în vedere că acesta se află în continuare în Italia, internat într-o clinică de specialitate.

Citește și: Cine ar fi iubita lui Mario Iorgulescu. Bărbatul iubește cu patos o femeie cunoscută în showbiz-ul românesc

Mario Iorgulescu ar putea primi azi primul verdict din procesul pentru omor în care este judecat

Fiul președintelui Ligii Profesioniste de Fotbal din România (LPF) e acuzat de uciderea unui om, în urma accidentului tragic de circulație produs în luna septembrie a anului 2019. Decizia Tribunalului București nu va fi însă una definitivă. În cazul în care va fi contestată, procesul va continua la Curtea de Apel București.

Totodată, deși Tribunalul Bucureşti a anunţat că se pregătește să dea sentinţa în dosarul lui Mario Iorgulescu, pronunţarea verdictului ar putea fi amânată, pentru o dată ulterioară, în funcție de decizia instanței.

Amintim că, în urmă cu trei ani, Mario Iorgulescu ar fi condus sub influența substanțelor interzise, provocând un grav accident rutier, soldat cu moartea unui alt tânăr. Mario Iorgulescu a fost la rândul său accidentat grav și tratat în străinătate, iar din 2019 se află în Italia. Acesta a fost dat în urmărire de către poliție și în anul 2021 a fost condamnat definitiv la 3 ani de închisoare cu executare într-un alt dosar, în care era acuzat de complicitate la sechestrarea unui bărbat.

Mario Iorgulescu nu se va prezenta nici astăzi la Tribunal, așa cum a făcut-o nici în situațiile precedente, fiind scutit medical. Tot datorită scutirii sale medicale s-au respins și cele două mandate internaționale de arestare pe numele său. Tânărul a fost declarat incompatibil în baza anumitor boli mintale.

Citește și: Mario Iorgulescu, dat în urmărire generală. Tatăl lui Dani Viscol, mort în accident, a răbufnit: "E bine mersi în Italia! Vor să mușamalizeze!"

Procurorii cer pedeapsa maximă pentru Mario Iorgulescu

Avocaţii lui Mario Iorgulescu au cerut la ultimul termen al procesului ca tânărul să fie tras la răspundere pentru ucidere din culpă, nu pentru omor, însă instanța le-a respins solicitarea.

Procurorul a cerut totodată ca Mario Iorgulescu să fie condamnat la o pedeapsă orientată către maxim, având în vedere gravitatea accidentului.

Uciderea din culpă se pedepsește cu închisoare de la 1 la 5 ani, iar condamnările se dau, în general, cu suspendare. Pentru omor însă, pedeapsa e de la 10 la 20 de ani de închisoare. „A dat dovadă de indiferență criminală şi a considerat că toți ceilalți participanți la trafic trebuie să se dea la o parte din calea sa”, a argumentat magistratul.

În replică, avocații lui Mario Iorgulescu au pledat pentru lipsa de discernământ a clientului lor, pe care l-au catalogat ca fiind „o persoană cu un handicap mental constatat”. În urmă cu ceva vreme, Mario Iorgulescu a declarat că și-ar dori să fie condamnat cu suspendare și să își ispășească pedeapsa în Italia, nu în România. Tot atunci, tânărul a vorbit și despre problemele cu care se confruntă.

„Nu vreau să mă întorc în România. Mi-aș dori să fiu condamnat cu suspendare și să îmi fac pedeapsa în Italia”, declara fiul lui Gino Iorgulescu în noiembrie anul trecut. Aceasta a fost, de altfel, și prima sa ieşire publică, după accidentul din 2019.

Cristina Cioran, videoclip emoționant alături de fiica ei și a lui Alexandru Dobrescu. Cât de mult seamănă micuța cu mam... Ella Tina, despre ultimele clipe petrecute cu mama sa. A povestit totul cu lacrimi în ochi: „Mă așteptam să mai reziste”...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 8: Prăjitură Mont Blanc
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 8: Prăjitură Mont Blanc Marti, 21.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x