Iata si alte evenimente care s-au petrecut intr-o zi de 15 februarie:
1642 – S-a nascut fizicianul si astronomul italian Galileo Galilei. Din momentul in care a inceput sa sustina public heliocentrismul, teoria care sustine ca Soarele este centrul universului, a intampinat o puternica opozitie din partea a numerosi filosofi si clerici. A fost denuntat si judecat de inchizitie fiind fortat sa-si retracteze afirmatiile.
1690 - S–a incheiat, la Sibiu, tratatul secret dintre Constantin Cantemir, domnul Moldovei si Sfantul Imperiu Roman. In tratat se stipula ca Moldova va sprijini actiunile antiotomane ale imperiului condus de Casa de Habsburg.
1851 – S-a nascut Spiru Haret, matematician, astronom, pedagog, reformator al invatamantului romanesc, ministru al cultelor si instructiunii publice), academician. A predat mecanica rationala si geometria analitica la Universitatea din Bucuresti (1878-1910). Din 1879 s-a facut cunoscut drept "om al scolii", urmand o viata de inspector si de om politic, lucrand in favoarea scolii si a educatiei. El a fost cel mai mare reformator al scolii romanesti din secolul al XIX-lea si inceputul secolului al XX-lea.
1864 - A aparut revista Romania militara, devenita la 8 decembrie 1897, prin decretul regelui Carol I, revista oficiala a Marelui Stat Major al Armatei Romane.
1876 - Apare lunar (pana la 15 mai 1876), la Bucuresti, "Revista literara si stiintifica", sub indrumarea lui Bogdan Petriceicu Hasdeu si Dimitrie Brandza.
1877 – S-a nascut Louis Renault, industrias francez, fondatorul grupului cu acelasi nume, pilot de curse si un pionier al automobilismului.
1933 - La Bucuresti, a inceput greva ceferistilor de la Atelierele Grivita (15-23 februarie).
1933 – S-a nascut la Iasi muzicologul Iosif Sava. In 1980 a inceput activitatea la televiziune, pe programul 2 al TVR, realizand saptamanal emisiunea "Serata muzicala TV", emisiune ce a fost scoasa din grila de programe in 1985. In 1990 Iosif Sava a reluat emisiunea, pe care a realizat-o ca pe un forum de discutie cu cei mai reprezentativi oameni de cultura romani, gravitand in jurul muzicii, dar cu trimiteri la politica culturala si la problemele contemporaneitatii.
1949 - Pentru prima oara, problema lichidarii marii proprietati agricole a aparut pe ordinea de zi a sedintelor Secretariatului Biroului Politic al C.C. al P.R.M.
1965 - Emblema frunzei de artar a devenit steagul oficial al Canadei.
1965 – A incetat din viata Nat King Cole, pianist, compozitor, interpret de jazz si cantaret american. A realizat numeroase lucruri in folosul comunitatii afro-americane din SUA, in acea vreme discriminarea fiind inca acceptata. A fost primul afro-american (negru) care a avut propriul show la radio si, apoi, propriul show la televiziune.
1969 - A fost inaugurata linia ferata electrificata Bucuresti – Brasov, prima de acest fel din Romania.
1980 - A fost lansata la apa, la Braila, prima nava de pescuit oceanic construita in Romania.
1989 - Ultimii militari sovietici au parasit Afganistanul dupa aproape zece ani de la interventia lor, in decembrie 1979, in sprijinul guvernului promarxist de la Kabul – Ziua nationala a salvarii.
1990 - A fost infiintata Uniunea Teatrelor din Romania - UNITER , avandu-l ca presedinte pe actorul Ion Caramitru.
1991 - A luat fiinta "Grupul de la Visegrad", organizatie de cooperare regionala reunind Ungaria, Polonia, Cehia si Slovacia.
1995 - Romania depune la secretariatul general al ONU instrumentele de ratificare a Conventiei privind interzicerea dezvoltarii, producerii, stocarii si folosirii armelor chimice, precum si distrugerea acestora, semnata la Paris, la 13 ianuarie 1993.
2000 - Presedintele Germaniei, Johannes Rau, aflat in vizita in Israel, si-a cerut in mod solemn iertare poporului evreu pentru Holocaust.
2003 – A avut loc un protest global impotriva declansarii ofensivei americane din Irak in peste 600 de orase din intreaga lume.
Dupa „Ziua indragostitilor", urmeaza “Noaptea indragostitilor”: Antivalentine’s Party, in Fabrica!... Andrea Bocelli va sustine un concert in Romania: 25 mai, Romexpo!...